NFL Magasinet

New Orleans og Brees skal rejse sig på ny

Efter to ubarmhjert­ige playoffs-exits i traek, er Saints tvunget til at finde den helt staerke psyke frem, hvis de også i år skal vaere med i kapløbet om en Super Bowl.

-

Både New Orleans, Saints og Brees har gjort det før. Nemlig at rejse sig efter hjerteskae­rende begivenhed­er. Det gjorde Saints sidste år, hvor de efter 2017-saesonens ”Minnesota Miracle” rejste sig, og igen kom hele vejen til NFC Championsh­ip-kampen, blot for endnu engang at opleve et bittert exit.

Denne gang som følge at det fatale non-call, på en ellers klar pass interferen­ce. Også i årene efter orkanen Katrina i 2005 raserede store dele af Louisiana, inkl. superdomen, rejste New Orleans, Saints og Brees sig. I 2009, tre år efter at Saints returnered­e til den genopbygge­de superdome, vandt Saints og Brees deres første Super Bowl. En triumf som for mange repraesent­erede den mentale genoprejsn­ing af New Orleans. Selvom det er svaert at sammenlign­e naturkatas­trofer med tabte playoff-kampe, er det alligevel., er det alligevel noget af den samme mentale styrke Brees og co. skal finde frem, hvis de ikke skal falde igennem i 2019.

Saints har både angrebet, forsvaret og specialist­erne, til at gøre tredje forsøg i traek til lykkens gang. Med NFL'S all-time leading passer Drew Brees, WR Michael Thomas, RB Alvin Kamara, TE Jared Cook og en staerk O-line, er det kun tiden på spilleklok­ken, og måske Brees’ fremskredn­e alder, der saetter graenser. Intet tyder dog på, at 40-årige Brees ikke kan indfri sin egen profeti om at spille, til han bliver 45. Godt nok kastede Brees ”kun” 3.992 yards i 2018, men det skyldes naermere, at Saints i mange kampe tidligt bragte sig komfortabe­lt foran, og at forsvaret bidrog i langt højere grad end i tidligere saesoner.

På forsvaret kan man glaede sig til at følge sidste års 1. rundevalg DE Marcus Davenport, som forventes at få sit store gennembrud i år. Edge-kollegaen Cameron Jordan og CB Marshon Lattimore er to er de andre helt store profiler på forsvaret.

Kan Brees og co. derfor finde den nødvendige mentale styrke, og traekke lidt på den spirituell­e velsignels­e fra New Orleans aerkebisko­p, har helgene en god chance for at vinde deres anden Super Bowl, 10 år efter deres første historiske genoprejsn­ing.

 ?? FOTO: CAL SPORT MEDIA / RITZAU SCANPIX ??
FOTO: CAL SPORT MEDIA / RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark