NFL Magasinet

Atlantas skaebne bliver afgjort i skyttegrav­ene

-

Falcons har investeret massivt i den offensive linje og skal krydse fingre for, den linje og kollegerne på den defensive linje holder sig oprejst og bremser modstander­ne, så Matt Ryan ikke igen skal kaste vanvittig mange gange, mens han løber for liv og førlighed.

Hvor må det vaere fedt at have Julio Jones som holdkammer­at. Det er blevet til 11565 yards og 57 TD'S på otte saesoner trods utallige double teams og schemes i forsøget på at bremse den 192 cm høje receiver fra Alabama, og igen i år kommer Calvin Ridley og Mohamed Sanu sammen med den saerdeles lovende tight end Austin Hooper til at nyde godt af, at modstander­ne naermest er tvunget til i hvert at have et ekstra saet øjne på monsteret ude ved venstre sidelinje.

Og det kunne blive endnu bedre, hvis Jones Matt Ryan fik ordentlige arbejdsbet­ingelser.

Matt Ryan er faktisk ikke dum til at undgå rushet og købe sig tid, men den nu 33-årige quarterbac­k var under ufatteligt pres i 2018 med hele 108 hits, hvilket var et hit på Ryan af én eller flere forsvarssp­illere for hver 5,6 pass attempts.

Det er alt for meget på en elite-quarterbac­k, Falcons betalte 150 millioner dollar for på en kontrakt indgået sidste år, og derfor giver det god mening, at Falcons draftede to linjemand i 1. runde og har tilknyttet flere linjefolk i free agency på millionkon­trakter, så der er dybde på linjen.

Manden, der i høj grad skal løse den offensive ligning, er Dirk Koetter, der havde et relativt grimt exit fra Tampa Bay Buccaneers og blandt andet var i konflikt med sin offensive koordinato­r Todd Monken, der nu skal håndtere den sprudlende offensiv i Cleveland, mens Koetter er OC i Atlanta.

Quinn kommer også til at laene sig op ad sine defensive assistente­r Chad Walker og

Aden Durde, når han personligt skal kalde de defensive spil efter fyringen af DC Marquand Manuel, og på special teams har man såmaend også skiftet ud med Ben Kotwica fra Washington som ny koordinato­r og et farvel til kickeren gennem et årti, Matt Bryant.

Koetter var også OC i Atlanta fra 2012 til 2014 under Mike Smith og skal derfor vaere i stand til at klikke med Matt Ryan fra første play i saesonen, men de omfattende udskiftnin­ger siger også noget om, at Dan Quinn, der havde så stor succes som defensiv koordinato­r under Pete Carroll i Seattle og i sine første saesoner i Atlanta, også ved, at der skal ske forbedring­er nu.

Quinns faglighed bliver udfordret af en defensiv linje, der simpelthen ikke må gå i stykker, som den gjorde sidste år. Holder den nogenlunde vand, og bliver Falcons bare nogenlunde respektabl­e i skyttegrav­ene, får New Orleans Saints og Carolina Panthers kvalificer­et modstand i divisionen.

 ?? FOTO: DOUG MURRAY / RITZAU SCANPIX ??
FOTO: DOUG MURRAY / RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark