NFL Magasinet

Carolinas succes afhaenger af Cams skulder

Forud for den kommende saeson står og falder det hele med, hvorvidt Cam Newton er tilbage i fuld vigør eller ej. Er han det, er der tilstraekk­elig x-faktor på holdet til, at Panthers kan nå langt.

-

Panthers startede 2018-saesonen som lyn og torden, og var efter otte kampe 6-2. Så skete det der ikke måtte ske. Cams skulder gik i stykker, og resten er saesonen var, udover RB Christian Mccaffreys overlegne praestatio­n, ikke saerlig mindevaerd­ig. Panthers vandt blot en enkelt kamp i de resterende otte kampe, og sluttede saesonen 7-9.

Panthers' situation er i dag den samme som for to år siden. I 2017 skulle Panthers forsøge at forbedre deres 6-10 saeson fra 2016, med en Cam som netop var blevet opereret i sin højre skulder. Også i år skal Panthers rejse sig oven på en tabende saeson, og ligesom i 2017 har Cam måtte ladet sig operere i sin højre skulder forud for saesonen. Men der er optimisme at hente i historiebø­gerne. I 2017 holdt Cams skulder, og Panthers sluttede saesonen 11-5. Skal man derfor tro statistikk­en, går Panthers en god saeson i møde. Faktisk har Panthers siden 2012 skiftevis haft vindende og tabende saesoner under HC Ron Rivera.

Udover statistikk­en og bulletiner­ne om Cam Newtons klarmeldin­g, så er der efter en rigtig god offseason god grund til at tro på Panthers i år. Tilgangen af C Matt Paradis er en klar forbedring ift. den aldrende Ryan Kalil, og med opgraderin­g af O-linen, har man forsøgt at passe bedre på Cam. På angrebet er der en god balance mellem erfarne kraefter i WR Chris Hogan og TE Greg Olsen, og unge talenter som WR D.J. Moore og Mccaffrey. På forsvaret ligner det et skifte til en 3-4 front i forsøget på at forbedre pass rushet. Dermed bliver der også plads til at spille både DTS Short, Poe og nytilkomne Mccoy på samme tid. De nye DES Bruce Irvin og rookie Brian Burns skal hjaelpe med at laegge pres på modstander­nes QB. Ligeledes forventes det, at LB Shaq Thompson og stjernen Luke Kuechly vil stortrives i det nye system.

Med det styrkede forsvar og Mccaffrey i angrebet er Panthers som minimum sikret ikke at falde igennem. Men skal saesonen blive til en succes for Carolina, så skal Cams skulder holde. Gør den det, kan vi til gengaeld blive vidner til et Cam comeback på den helt store scene.

 ?? FOTO: GRANT HALVERSON / RITZAU SCANPIX ??
FOTO: GRANT HALVERSON / RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark