NFL Magasinet

Vingeskudt vidunderdr­eng

Super Bowl var en øjenåbner for Sean Mcvay, der fik sig en traenerlek­tion af de store af Bill Belichick. Men hvad har han laert af den?

-

Itv-serien ’Praesident­ens maend’ er der en scene, hvor praesident Josiah Bartlet i skikkelse af Martin Sheen taler om, hvad profession­elle atleter anser for at vaere det svaereste i sport:

»De vil alle sige ’at ramme en baseball’. Men en traener fortalte mig engang, at det svaereste i sport er at traede ind i omklaednin­gsrummet i Super Bowl og aendre den strategi, der bragte én dertil, fordi den ikke laengere virker,« siger han.

Det kan Los Angeles Rams-traener Sean Mcvay skrive under på. Efter at have vaeret arkitekten bag et angreb, der satte 32,9 point på tavlen i snit pr. kamp i grundspill­et, blev hans hold i Super Bowl LIII holdt fuldstaend­ig fra fadet i første halvleg. Det var her i pausen, at Mcvay indså, at intet af det, der havde bragt Rams frem til saesonens største kamp, virkede. Og efter pausen fik vi andre at se, at det svaereste i sport ganske rigtigt er at aendre strategi i pausen af en Super Bowl. I hvert fald var det svaert at se nogen forandring i Mcvays taktik i anden halvleg.

I løbet af saesonen var Mcvay ellers blevet kronet til et offensivt geni, og da de otte Nfl-hold, der fyrede deres traener efter saesonen, skulle ud at finde afløsere, ansatte seks af dem en Mcvay-klon. Super Bowl viste dog, at man, før man kan blive konge, er nødt til først at draebe kongen. Og i NFL hedder kongen stadig Bill Belichick.

»Jeg fik en traenerlek­tion,« erkendte Sean Mcvay efter 3-13-nederlaget.

I løbet af sommeren uddybede han over for Yahoo Sports, hvad han havde laert af den traenerlek­tion, han fik af New England Patriots-legenden:

»Hvis du forventer at udvikle og tilpasse dig, så husk de hold, der havde succes imod dig.«

Derfor er det spaendende at se, hvor vingeskudt Super Bowl-huskekagen har gjort vidunderdr­engen Mcvay. På den ene side må Sean Mcvay ikke glemme, at hans tilgang til football satte standarden for resten af ligaen i sidste saeson. »If it ain’t broke, don’t fix it.« Der er ingen grund til at tro, Rams ikke igen i denne saeson vil kunne gå i Super Bowl med samme taktik. At vinde den kraever bare noget ekstra.

På den anden side blev den 33-årige traeners mangler udstillet af Belichick. Det var tydeligt, at han ikke var forberedt på alle de taenkelige – og utaenkelig­e – taktiske finurlighe­der, han blev udsat for, og han formåede ikke at omstille sig, da det stod klart, at Patriots havde luret ham.

Det kan vise sig at vaere en vaerdifuld laerestreg – isaer fordi Mcvay kan vaere sikker på, at andre vil forsøge at følge Belichicks opskrift mod Rams. Hvis

Mcvay formår at tilføre Rams-offensiven flere facetter, bliver det for alvor farligt.

 ?? FOTO: ALIKA JENNER / RITZAU SCANPIX ??
FOTO: ALIKA JENNER / RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark