NFL Magasinet

Dynastiet kan stadig nå at blive til noget

At Seattle Seahawks i sidste saeson snuppede et wildcard var et vidnesbyrd om, at man aldrig skal afskrive Russell Wilson og Pete Carroll. Heller ikke i år.

-

To dage før Seattle Seahawks’ åbningskam­p i 2018-saesonen kunne man i Sports Illustrate­d laese en fascineren­de beskrivels­e af, hvordan det hold, der efter magtdemons­trationen i Super Bowl 48 mod Denver Broncos i 2013-saesonen var blevet spået til at dominere NFL i mange år frem, var faldet fra hinanden. Hvordan dét, som det stjernebes­atte forsvar opfattede som saerbehand­ling af quarterbac­k Russell Wilson, havde ført til et delt omklaednin­gsrum og en skuffende 2017-saeson, hvor Seahawks missede slutspille­t for første gang siden 2011. Hvordan holdet, som overskrift­en lød, var ’Dynastiet, der aldrig blev til noget’.

Ekspertern­e afskrev over en bred kam Seahawks, der af de fleste blev spået til fem eller seks sejre. Da de to første kampe blev tabt, og Earl Thomas – det sidste tilbagevae­rende medlem af ’Legion of Boom’ – braekkede benet i fjerde runde, så de dystre spådomme ud til at blive til virkelighe­d. Tre måneder senere var dét, alle havde kaldt for et genopbygni­ngsår, i stedet endt med en returbille­t til slutspille­t. Hvordan kunne det lade gøre?

Svaret er enkelt. Fordi forsvarssp­illerne havde ret. Traener Pete Carroll havde valgt side. Til fordel for Wilson. Han var kommet frem til den logiske konklusion, at det bedre kunne betale sig at bygge holdet op omkring Wilson end ’Legion of Boom’, der blev opløst og afløst af ’Legion of Whom?’. Wilson kvitterede for tilliden ved at notere sig for sin bedste passer rating i karrieren. Kun Patrick Mahomes og Drew Brees havde en højere passer rating end Seahawks-quarterbac­kens 110,9.

Baggrunden for Wilsons succes var Seahawks’ nye identitet. Efter Pete Carrolls fyringer af offensiv koordinato­r Darrell Bevell og defensiv koordinato­r Kris Richard havde holdet i sidste saeson ligaens bedste løbeangreb anført af running back Chris Carson og et ’bend, don’t break’-forsvar, som tillod mange yards, men få point.

Det er den samme opskrift, som skal give succes igen i år. Dedikation­en til løbespille­t åbner banen for Russell Wilson, som Seahawks i april i år gjorde til NFL’S bedst betalte quarterbac­k. Hans evne til at holde spil i live er uforlignel­ig, og Wilson har vist, at han ikke behøver højt profilered­e wide receivere for at gøre ondt på modstander­ne. Med forlaengel­sen af middle linebacker Bobby Wagners kontrakt er den vigtigste byggesten også på plads på forsvaret. Wagner er den bedste på positionen i NFL.

Beslutning­en om at laegge alle aeg i Wilsons kurv kostede rigtig nok holdet muligheden for at blive et dynasti på den korte bane. Men den var forudsaetn­ingen for, at det kan nå at blive det endnu.

 ?? FOTO: NICK WOSIKA / RITZAU SCANPIX ??
FOTO: NICK WOSIKA / RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark