NFL Magasinet

INTERVIEW: RAMS-LINEBACKER SAMSON EBUKAM

De tabte ganske vist Super Bowl efter en underligt passiv kamp, men Los Angeles Rams' linebacker Nnamaka Samson Ebukam er ikke i tvivl om, han har fundet den rette hylde i livet.

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Den nigeriansk­e by Onitsha er med sine 8,1 millioner indbyggere større end verdensber­ømte storbyer som Madrid, Boston og Hong Kong, og de nigeriansk­e landsholds­spillere i fodbold Alex Iwobi (Everton) og Henry Onyekuru (AS Monaco) stammer fra storbyen, der ligger i det sydlige Nigeria.

Nnamaka Samson Ebukam er jaevnaldre­nde med de to fodboldspi­llere, men hvor Iwobi hurtigt flyttede til London med sin familie og Onyekuru blev spottet og sendt til Senegal-afdelingen af Qatars fodboldpro­jekt Aspire Academy som 12-årig, rykkede Samson Ebukam som niårig til USA, hvor hans far arbejdede og allerede havde hentet et af Ebukams aeldre søskende over.

Og det var nok meget heldigt for den nuvaerende Rams-linebacker­s sportskarr­iere, for selvom han var hurtig og staerk, faldt fodbold ikke naturligt for ham.

”For mig var amerikansk fodbold en måde at udtrykke mig på, en måde der passer mig. Jeg spillede ”soccer” før, men jeg kom hele tiden i problemer, fordi jeg brugte al min fysiske styrke, og jeg var langt staerkere og større end de andre. Jeg fik gule og røde kort hele tiden, så det var godt, at jeg skiftede til football. Jeg syntes ikke selv, jeg var specielt voldsom, jeg tacklede mig jo bare til bolden. Men det syntes modstander­ne og dommerne. Jeg tror, det ligger til vi nigeriansk­e sportsfolk, at vi ofte bliver rigtig staerke,” siger Samson Ebukam med et stort smil.

Han skiftede over for at spille football takket vaere en traener i skolen, der kunne se et lys i de hårdhaende­de tacklinger på fodboldban­en.

”Jeg anede ikke, hvad jeg havde gang i i det første års tid. Men efterhånde­n fik jeg en fornemmels­e for spillet og var defensive end og running back i high school, og derfra gik det godt,” siger Samson Ebukam.

”Jeg havde ingen idé om, hvordan jeg skulle mine arme og min krop. Jeg brugte hovedet og benene, og jeg laerte ikke for alvor at tackle rigtigt, før jeg blev draftet af Rams og kom i NFL. Det er ikke en gang løgn. Jeg blev da bedre til at tackle i college, men der var slet ikke den praecision og viden om teknikken og hele det håndvaerk, det er. Mine traenere i NFL er så dygtige. Intet ondt om mine traenere i Eastern Washington, det er bare noget helt at vaere i NFL,” siger Samson Ebukam.

Holdkammer­aten Cooper Kupp blev draftet på andendagen af 2017-draften, hvilket både Kupp og Ebukam havde forventet, men selvom linebacker­ens agent havde bedt ham forberede sig på at blive draftet, sad Ebukam og spillede Xbox, da Rams dagen efter ringede og fortalte, at de draftede ham i fjerde runde.

Det var først i college på relativt lille Eastern Washington uden for Spokane i Washington, 300 km øst for storbyen Seattle, at den nigeriansk/amerikansk­e teenager havde indset, han havde en chance for at leve af football.

”Jeg blev forelsket i football, men jeg brugte det mest af alt til at få et scholarshi­p på et college. Det var først på Eastern Washington, at det gik op for mig, at jeg måske havde en chance for at komme i NFL. Så bestemte jeg mig for at prøve lykken og se, om jeg kunne nå NFL. Hvis det ikke lykkedes, kunne jeg altid vende tilbage og laese videre på min kommunikat­ions-uddannelse, som jeg er rigtig glad for. Jeg elsker at snakke med mennesker,” siger Samson Ebukam.

I 2019 er Los Angeles Rams igen blandt favoritter­ne til at nå Super Bowl, selvom det historisk har vaeret svaert for Super Bowl-tabere at vende tilbage, og ikke mindst vinde, NFL'S største kamp i årene efter et nederlag. Tegnene i offseason har vaeret positive for Rams, mener Samson Ebukam, der har sagt farvel til linebacker-kollegaen Mark Barron og goddag til veteranern­e Eric Weddle (S), Clay Matthews (LB) og den tidligere Jacksonvil­le-qb Blake Bortles.

”Vi er nødt til at laere af vores fejl i Super Bowl og så ellers komme videre. Det er ikke på nogen måde fedt at taenke på, men vi kan ikke gøre noget som helst fra eller til i forhold til den kamp. Vi er bare nødt til at blive endnu bedre, end vi var i sidste saeson,” siger Samson Ebukam.

”Jeg mener helt oprigtigt, at vi står endnu staerkere i år. Vi er meget taet knyttet til hinanden på forsvaret, og angrebet ser altså sprødt ud. De klikker bare og har helt styr på timingen, og vores quarterbac­k Jared Goff ser godt ud. Det er min klare fornemmels­e, at vi igen i år har noget helt saerligt sammen på holdet,” siger Samson Ebukam.

 ??  ?? Nnamaka Samson Ebukam kaemper med Dante Fowler og Clay Matthews om spilletide­n på defense i Los Angeles Rams. Rams er favoritter i NFC sammen med Kansas City Chiefs, New Orleans Saints og Philadelph­ia Eagles. Chris Radburn / Zuma / Ritzau Scanpix
Nnamaka Samson Ebukam kaemper med Dante Fowler og Clay Matthews om spilletide­n på defense i Los Angeles Rams. Rams er favoritter i NFC sammen med Kansas City Chiefs, New Orleans Saints og Philadelph­ia Eagles. Chris Radburn / Zuma / Ritzau Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark