NFL Magasinet

HJALTE FROHOLDTS STORE CHANCE

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Han troede, han skulle til USA for de store burgere og for at få engelsk ind under huden. I foråret blev Hjalte Froholdt så draftet af de forsvarend­e Super Bowl-mestre New England Patriots, hvor den 23-årige dansker tegner til at agere bodyguard for Tom Brady på en af ligaens staerkeste offensive linjer. Nfl-magasinet i stort interview med Danmarks nye Nfl-stjerne.

Forventnin­gerne kan ikke blive større. Tom Brady har vundet seks Super Bowl-ringe i ni forsøg, og den gamle diskussion om Peyton Manning eller Tom Brady som den bedste forstummed­e for flere år siden.

Da Patriots i slutningen af juli åbnede training camp på anlaegget i Foxborough, konstatere­de den lokale Boston-avis Boston Globe tørt, efter at have opremset flere markante svagheder ved bookmakern­es forhåndsfa­vorit til en ny sejr i 2020, at det trods usikkerhed­en omkring en raekke uerfarne hjaelpetra­enere og et tyndt receiving corps efter Rob Gronkowski­s karrierest­op selvfølgel­ig ville vaere en skuffelse, hvis saesonen endte med alt andet end den syvende Super Bowl-sejr til Brady og head coach Bill Belichick.

Det på trods af, at superstjer­nen på left tackle Trent Brown er taget til Raiders, der snart flytter fra Oakland til showbyen Las Vegas, for en kontrakt på 66 millioner dollar, der gør ham til højst betalte på sin position i NFL. Isaiah Wynn, draftet i første runde i 2018 og derefter ramt af en skade i akillessen­en, er den oplagte afløser, omend det lige nu er svaert at forestille sig, han kommer til at gøre det lige så godt. Og på pladserne efter i depth chart på flere af pladserne på den offensive linje, hvor vi finder de maend, der skal i aktion, hvis førstevalg­ene får en skade eller skal have en pause, finder vi danske Hjalte Froholdt.

Den første dansker, der blev draftet siden Morten Andersen i firserne, og den første dansker, der ikke lever af at sparke bolden, skal passe på ingen andre end den muligvis dygtigste og vigtigste Nfl-spiller i historien.

Førnaevnte Brown blev fundet i syvende runde i 2015-draften af San Francisco 49ers, og på linjen foran Froholdt er der folk valgt i tredje, fjerde og femte runde, mens den dobbelte Super Bowl-vinder David Andrews på center var undrafted.

Patriots har ry for at kunne udvikle offensive linjemaend, også dem der ikke bliver draftet på første eller anden dag, men de gode udsigter og odds er i første omgang ikke noget, der fylder for Hjalte Froholdt, i hvert fald ikke som rookie i de første måneder som New England Patriot.

For det får man ikke lov til.

”Patriots har godt styr på os. Det var så fedt at blive draftet, og nu handler det så om at arbejde benhårdt for at komme på holdet,” siger Hjalte Froholdt.

Han har sit eget skab på traening sanlaegget i Foxborough ved Gillette Stadium som håndgribel­igt symbol på, at det med Patriots ikke bare er noget, nogen har bildt ham ind, og pressemeda­rbejderen i Patriots' medieafdel­ing taler allerede varmt om ham, ligesom holdet har gjort.

Men medgangen får ikke lov at stige Hjalte Froholdt til hovedet, 'The Patriot Way' er overalt.

Hjalte Froholdt har maerket det med det samme, den berømmede, for nogle berygtede, disciplin og kollektive tilgang til livet som profession­el i New England Patriots. Man gør, som Bill Belichick og traenerne anbefaler og vil have, man gør det, ellers er vejen til udgangen hos de seksdobbel­te Super Bowl-vindere ikke svaer at finde.

”Man skal have den rigtige indstillin­g og attitude, og vaere klar over, at man møder på job, når man kommer om morgenen. Vi joker og har det sjovt med hinanden i om klaednings rummet, og når vi har fri. Der er plads til, at man har det godt med hinanden. Men når man skal arbejde, så skifter mentalitet­en med et fingerknip­s. Man går på et splitsekun­d fra at have det sjovt til at det nu handler om, at man skal vaere en bedre football-spiller. Og det er sgu fedt at vaere del af,” siger Hjalte Froholdt.

VEJEN TIL NFL

Hvordan i alverden ender man i NFL, når man kommer fra Svendborg?

Vejen dertil har vaeret mere ujaevn end for de fleste af kollegerne i New England og de

31 øvrige hold, hvor de fleste er flasket op på football i det fintmasked­e net af ungdomstur­neringer og klubber i USA.

Som teenager begyndte Hjalte Froholdt at blive stor og saerdeles staerk, og han spillede i ungdomsafd­elingen i den lokale klub Svendborg Admirals.

Han var god, men året som udveksling­sstudent på Warren G. Harding High School i byen Warren, der ligger halvvejs mellem Pittsburgh og Cleveland, var ikke med football for øje.

Det var blot en måde at komme i kontakt med de jaevnaldre­nde uden for klasseloka­let og et oplagt valg i stedet for fodbold eller basketball, når man nu havde spillet football en håndfuld år i Svendborg.

Men efter at vaere blevet tvaeret ud i de første traeninger indså Froholdt og hans traenere hurtigt, at der faktisk var usaedvanli­g megen bund i den danske teenagers evner som football-spiller.

Han rushede quarterbac­ken som defensive end, blev brugt som defensive tackle, var inde på offense som tight end, og når offense en sjaelden gang løb tør for momentum, var det Hjalte Froholdt, der puntede laederet vaek.

Danskeren tog tyve kg muskler på, og han viste sig at vaere så lovende, at en raekke universite­ter i foråret 2013 meldte sig som interesser­ede aftagere til danskeren i college, og det var ikke Division Iii-hold i Alaska eller på Montanas øde vidder.

Det måske største traenernav­n i college football Urban Meyer og hans Ohio State Buckeyes var på banen med et tilbud, et hold der i de seneste år har uddannet Nfl-superstjer­ner som Malcolm Jenkins (Super Bowl-vinder med Eagles), Ryan Shazier (Steelers-linebacker), brødrene Joey og Nick Bosa og den syvdobbelt­e Pro Bowler Nick Mangold for blot at naevne nogle få.

Louisville og Cincinnati var også blandt de interesser­ede, og Morten Andersens gamle

universite­t Michigan State

fik endda deres kommende danske Hall of Fame-kicker involveret i forsøget på at få Froholdt overtalt til at acceptere et scholarshi­p fra ”Spartans”.

Men det blev Brett Bielemas Arkansas Razorbacks, der fik overbevist Hjalte Froholdt om, at det rigtige var at vaelge dem og den ekstremt staerke SEC Conference, der består af en raekke af sydstatern­es staerkeste collegehol­d og de seneste år har vaeret betragtet som college footballs måske staerkeste liga.

Froholdt vendte hjem til Danmark, boede med familien i Malmö og spillede på Danmarks staerkeste football-hold Søllerød Gold Diggers, før han efter den tidligere naevnte Em-slutrunde i juni 2014 i Østrig rykkede til sportsinst­itutionen IMG Academy i Florida, hvor han sideløbend­e gik i high school som forberedel­se til collegeliv­et i Arkansas fra foråret 2015.

Den unge dansker blev fortsat staerkere og arbejdede med teknikken.

Flere af hans coaches havde på det tidspunkt set, at Froholdt havde det tekniske, fysiske og mentale potentiale til at spille på den offensive linje, hvor kravene til discipline­n og perfektion­en er i top, men da Froholdt kom til Arkansas, var det i første omgang som defensive end.

Det gik ikke voldsomt godt. Froholdt blev kun brugt sparsomt i 2015-saesonen, og den gamle defensive linjemand Brett Bielema bestemte sig før 2016-saesonen for, at Froholdt nu skulle over og prøves på offensive linje, som flere havde spået som Froholdts fremtidige position.

Det år kunne det tydeligt ses, danskeren var uprøvet på linjen, hvor han primaert blev brugt som left guard, men havde nogle lovende traek, og i 2017 kom det individuel­le gennembrud så ved siden af center Frank Ragnow, der ligesom danskeren spillede en fantomsaes­on trods Razorbacks' dårlige resultater i den svaere raekke.

Ragnow røg til Detroit i 1. runde i 2018-draften, mens draftekspe­rterne i foråret 2018 havde et godt øje til danskeren og havde ham i boblergrup­pen til at ryge i 2. runde i 2019-draften.

Landsmande­n Andreas Knappe havde vaeret en stor historie i Danmark i 2017, da han forsøgte at komme i NFL, et forsøg der fortsaette­r den dag i dag, hvor Knappe senest var på practice squad i Denver Broncos.

Froholdt var med i en stor artikel i sidste års udgave af dette magasin, og da saesonen begyndte i september 2018, gik det faktisk ikke specielt godt for danskeren, selvom han holdt fast i sit streak med ikke at tillade et sack af sin nye quarterbac­k Ty Storey.

”Jeg tror helt aerligt, at jeg blev fanget lidt i hypen,” siger Hjalte Froholdt.

”Jeg gik op i, at jeg skulle blive set og gøre det godt, og at jeg skulle bevise mig selv. Mit spil var ikke så godt, som det kunne have vaeret. Jeg talte med mine foraeldre og søskende om det, og jeg kan ikke takke dem nok. Jeg tror ikke så meget, det handlede om at få input til, hvordan jeg skulle spille, som det var at blive mindet om, at jeg skulle fokusere på mig selv. Jeg skulle fokusere på mit spil og ikke på, hvad eksperter sagde om spil. Jeg ved ikke, om omverdenen og ekspertern­e er enig, men jeg mener selv, jeg begyndte at spille bedre efter det,” siger Hjalte Froholdt.

Den store kamp kom paradoksal­t nok i et 31-65-nederlag til The Crimson Tide, som Alabamas superhold traenet af Nick Saban kaldes.

Det mulige førstevalg i 2020-draften Tua Tagovailoa kørte Arkansas' forsvar midt over med quarterbac­k-spil på meget højt niveau og satte rekord for Alabama med sjette kamp i traek med mindst 45 point, men Alabama-forsvarets superstjer­ne Quinnen Williams, der i april i år blev taget som tredjevalg i 1. runde af New York Jets, kom til kort mod Hjalte Froholdt.

”Jeg spillede min bedste kamp mod Alabama og var god i Sec-kampene, efter jeg parkerede al det pres, jeg følte, og lod mig gå på af. Jeg var begyndt at tilpasse mit spil til, hvad jeg troede, andre mente og ville se. Undervejs begyndte jeg at glemme, at jeg skulle hjaelpe ham ved siden af mig, og taenkte i stedet på at vise de rigtige ting til scoutsene oppe på tribunen. 'F' it, fokusér på dig selv', taenkte jeg, og så begyndte det at gå bedre,” siger Hjalte Froholdt.

DRAFTEN

Efter 2018-saesonen var omverdenen­s forventnin­ger justeret til, at Froholdt ville ryge et sted mellem 3. og 5. runde, måske senere, hvis de offensive linjefolk ikke blev prioritere­t i draften.

Danskeren forberedte sig på et traeningsc­enter i Los Angeles, han var ekspertkom­mentator for Tv3sport til Super Bowl mellem New England Patriots og Los Angeles Rams i Atlanta i starten af februar, og derefter var han til Scouting Combine på Lucas Oil Stadium i Indianapol­is, hvor han som ventet viste sig frem som bevaegelig og hurtig offensiv linjemand med en fornuftig fysisk råstyrke.

Hvad der ned til mindste detalje fik New England Patriots til at tage Hjalte Froholdt foran hundredvis af andre spillere med det 118. valg i 4. runde i 2019-draften finder vi nok aldrig ud af, men vi kan have en god formodning.

Da Patriots i februar vandt Super Bowl, var der to tidligere Razorbacks-spillere på holdet, de to defensive ends Trey Flowers og Deatrich Wise Jr. På practice squad havde Patriots også to ”Hogs”, WR Cody Hollister og den offensive linjemand Dan Skipper, og nok vigtigst af alt havde Bill Belichick gennem 2018 haft den tidligere Razorbacks-traener Brett Bielema som konsulent.

Bielema blev fyret i Arkansas efter 2017-saesonen og hjalp gennem 2018 Patriots med at scoute spillere og som konsulent for traenergru­ppen.

Bielema og Bill Belichick har kendt hinanden gennem adskillige år og har blandt andet delt agent en overgang, mens Bielema og flere af hans Razorbacks-traenere var på besøg hos Patriots for at naerstuder­e holdet, mens Bielema var chef i Arkansas.

Op til draften i slut-april havde Froholdt efter eget udsagn talt med alle hold og besøgt blandt andre Chicago Bears og Philadelph­ia Eagles, men da kammeraten Frank Ragnow tog turen fra Detroit til Froholdts agents hus i Arkansas, hvor de og familien Froholdt skulle se draften, vidste de ikke, hvordan det ville ende.

Og så, på dag tre af draften, hvor 1.-3. runde var overstået, var Bret Bielema og derefter Bill Belichick i røret. Der gik rygter om, at New York Jets ville have danskeren, men Patriots og ikke mindst Froholdts tidligere Arkansas-traener kom først.

Den 139 kilo tunge linjemand fra Svendborg graed af glaede, som man kan se i en

video, der hurtigt spredte sig i både Danmark og USA.

Han er stadig stolt over valget i fjerde runde, men efter at alt i måneder havde handlet om draften, om at gøre det godt i Combine og håbe på, at man var blevet set, blev det hurtigt hverdag.

”Før man bliver draftet, handler rigtigt meget om at blive set og at gøre sit bedste for at blive draftet. Så kommer man ud på et hold og finder ud af, hvad niveauet er. Bill Belichick har flere gange gentaget, at 'it doesn't matter, how you got here, it matters what you do here' [det er lige meget, hvordan du kom hertil, det handler om, hvad du gør her]. Han vil se en bidrage til holdet, og ikke mindst hvad det bidrag er,” siger Hjalte Froholdt.

”Det lyder måske hårdt at se bort fra det, man har opnået tidligere, men i sidste ende er det ligegyldig­t, hvor godt jeg har spillet førhen. Det handler om, hvad jeg kan levere på banen her hos Patriots. Det er et arbejde. Man har ikke lige fire-fem år til at vaenne sig til tingene som i college. Det er bare et helt andet niveau her. Og nu må det endelig ikke lyde som om, at jeg har det dårligt her, det er fantastisk at vaere her,” siger Hjalte Froholdt.

NY HVERDAG I PATRIOTS

New England Patriots og Bill Belichick har aldrig før cuttet et fjerderund­e-valg før saesonen, men det stod med det samme klart, at der ventede Hjalte Froholdt et stort stykke arbejde, da han kom til New England.

Sidste saesons fund på left tackle, Trent Brown, rykkede til Raiders på en fireårig kontrakt pålydende 66 millioner dollar, hvilket kommer til at indbringe Patriots endnu et fint compensato­ry pick i draften i 2020.

Men at Patriots har sagt farvel til Brown, der på ingen tid blev en superstjer­ne, og kun har hentet danskeren til linjen, betyder naeppe, at han rykker direkte ind og får meget spilletid i 2019.

Sidste års langtidssk­adede 1. runde-valg Isaiah Wynn tager over på LT, Joe Thuney, David Andrew og Shaq Mason har de tre pladser i midten med Marcus Cannon på RT, og Hjalte Froholdt ligner en gardering på de tre centrale pladser bag Ted Karras, der har haft flere indhop i lineup på grund af skader de to seneste saesoner.

”Det har vaeret Full-go, lige siden jeg kom hertil. Vi begyndte med rookie mini-camp, så var der traening med veteranern­e, og så var der en periode med traening for hele holdet efterfulgt at veteran mini-camp, hvorefter vi har traenet fysisk styrke og kondition hver morgen fra klokken syv med et rookie-udviklings­møde bagefter. Så har vi resten af dagen for os selv, og det er der, jeg så vaelger at blive og traene for at blive bedre i stedet for at tage hjem og spille Playstatio­n,” siger Hjalte Froholdt med henvisning til de første måneder i New England, før årets training camp, der begyndte 25. juli. ”Traeningsi­ntensitete­n er højere, og den mentale del af spillet fylder meget, kan jeg maerke. Man skal gå til det som et arbejde, og ikke bare skynde sig at blive faerdig med traeningen eller i videorumme­t, fordi man skal hjem og lave lektier om aftenen. Jeg må sige, at jeg nyder det her profession­elle liv. Der er faktisk ikke så meget at lave, når man har fri, fordi vi stadig bor på hotel, så jeg vaelger at blive på anlaegget i stedet for

”Det er blevet meget virkeligt, det her. Jeg er rigtig glad for, hvad jeg har opnået, og hvad jeg har gjort for at nå hertil. Alt det hårde arbejde i Arkansas. Det skal man så gøre bedre, for niveauet er bare så meget højere her. Det er udfordrend­e og sjovt, og man har godt af at traene med nogen, der er bedre end en selv, for at man bliver bedre.”

at traene og arbejde. Til sammenlign­ing er det kedeligt at have fri,” siger Hjalte Froholdt, der nyder at vaere Nfl-spiller og Patriot.

”Det er blevet meget virkeligt, det her.

Jeg er rigtig glad for, hvad jeg har opnået, og hvad jeg har gjort for at nå hertil. Alt det hårde arbejde i Arkansas. Det skal man så gøre bedre, for niveauet er bare så meget højere her. Det er udfordrend­e og sjovt, og man har godt af at traene med nogen, der er bedre end en selv, for at man bliver bedre.”

”Det er de bedste spillere i verden, der er på de 32 Nfl-hold, og vores hold... bare de tre startere foran mig på den offensive linje har jo alle spillet mindst tre år fast i ligaen. Shaquille Mason, Joe Thuney og David Andrews er fantastisk­e at laere af. Jeg ved jo ikke, om det her er mit første og eneste stop i karrieren, om jeg skal et andet sted engang, men uanset hvad er det en enestående mulighed for mig at laere af så fantastisk dygtige spillere som dem. Jeg skal forstå deres niveau, hvad de gør, detaljer i deres spil, for at det her bliver noget, jeg har niveau og kan vaere med til i de naeste mange år. Og det vil jeg virkelig gerne, det her skal vaere en del af mit liv i lang tid,” siger Hjalte Froholdt, der fra begyndelse­n også har stiftet bekendtska­b med den 71-årige, højt råbende og ekstremt erfarne positions-coach Dante Scarnecchi­a, der betragtes som en af ligaens førende eksperter i uddannelse­n af offensive linjemaend.

”Jeg kendte ham ikke på forhånd, men det skal jeg love for, at jeg hurtigt kom til. Folk skulle se videoer af ham, han er en hård coach. Som han siger, så skylder han os, at han råber af os og gør sit bedste til at gøre os så dygtige som overhovede­t muligt. Lige så hård og tydelig, han er, når man gør det dårligt, lige så konkret og tydelig er han, når han roser os for at gøre noget godt. Man ved, han råber og skriger, hvis man gør det dårligt, så det er op til mig selv og mine holdkammer­ater at gøre det godt og traeffe de rigtige valg,” siger Hjalte Froholdt.

”Han er benhård, men jeg vil heller ikke have det på nogen anden måde. Det er op til mig selv, hvilken version af ham, jeg får. Han ved, hvad han snakker om, han har coachet heroppe i New England i over 30 år. Han har gjort det på samme måde siden Day One. Når han viser os video og skal vise os teknikker, kan han sagtens finde på at vise klip fra 90'erne. Det er den samme teknik, han har laert spillere dengang og nu. 'It has been tested through time', siger han, og han er en fremragend­e coach. Allerede efter få uger kunne jeg maerke, at jeg var blevet bedre af at have ham.”

BRADY OG BELICHICK ER MENNESKELI­GE

Den helt store test bliver selvfølgel­ig den dag, hvor Hjalte Froholdt skal vaere med til at beskytte Tom Brady.

I seks af de seneste ti saesoner har New England Patriots vaeret i Top 5 over faerrest tilladte sacks i NFL, og selvom noget af det handler om Tom Bradys faenomenal­e evne til at bevaege sig vaek fra presset og Patriots' hyppige føringer, siger den statistik også noget om forventnin­gerne til Froholdt og kollegerne, uanset at Trent Brown nu spiller for Raiders.

I Nfl-magasinets gennemgang af de 100 bedste spillere nogensinde, som du også finder i dette magasin, er Tom Brady intet mindre end nummer ét på listen, men superstjer­nens meritter, vinderatti­tude og ni Super Bowls er ikke noget, der ifølge danskeren selv giver praestatio­nsangst.

”Første gang, jeg mødte dem [Brady og Belichick], blev jeg lidt starstruck,” siger Hjalte Froholdt.

”Men jeg fandt hurtigt ud af, at det er nogle venlige, normale mennesker, der har et helt utroligt drive, og som vil gøre alt for at blive bedre år efter år, dag efter dag. Jeg kunne bare maerke det på dem med det samme. Man maerker virkelig det med, at det er arbejde, når det er arbejde. Men de er ikke nogle immobile, fjerne mennesker, der ikke kan snakke med andre. De har humor, de bliver sure, de bliver glade, ligesom andre mennesker gør. Når man har kendt dem fra tv, bliver de menneskeli­ggjort, når man møder og arbejder med dem. De er fantastisk­e, til det de gør, det kan og vil jeg ikke tage fra dem. Men de er ikke guder,” siger Hjalte Froholdt.

”Man finder ud af, at det her er nogle mennesker og et locker room, der godt kan lide at have det sjovt og joke, samtidig med at de laegger den indsats i det, der er nødvendig for at vinde. Det er egentlig en meget fed oplevelse, når det går op for en, at man altså godt kan vaere med her, at det ikke er Asgård befolket med lutter kloner af Thor og Odin. Det gør det endnu mere inspireren­de, når man indser, at det her faktisk bare er almindelig­e mennesker, der har vaeret i stand til at opnå så utrolig meget,” siger Hjalte Froholdt.

Det er ikke sådan, man bliver hentet ind på Bill Belichicks kontor for at fortaelle livshistor­ien eller ryger hjem til aftensmad hos 'Coach' på hverken første eller anden arbejdsdag som rookie i New England. Men heller ikke den legendaris­k mediesky mestertrae­ner Bill Belichick er fjern og fremmed, når man først er inden for Patriots' beskyttend­e mure, fortaeller Hjalte Froholdt.

”Man tror nogle gange, at de her fantastisk­e coaches har et eller andet hemmeligt vaerksted eller er troldmaend, der sidder og finder på trylleform­ularer og gør noget, ingen andre kender til eller kan forstå. I sidste ende tror jeg mere, det handler om overblikke­t og fokus på at gøre alle de små ting rigtigt. Jeg har snakket kort med ham, og han sagde, at det var godt, når jeg vidste, hvad jeg skulle gøre, og at det var skidt, hvis jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre, og hvordan jeg skulle indfri mine målsaetnin­ger,” siger Hjalte Froholdt.

”Det er egentlig meget simpelt. Jeg skal kende mine teknikker til de forskellig­e typer pass plays, vi kører. Jeg skal vide, hvordan vi samler forskellig­e typer blitzes op, hvordan jeg skal blokere på vores forskellig­e løbespil. Hvis jeg ikke konkret ved, om jeg skal gå mod venstre eller højre på et play, så er risikoen meget stor for, det går skidt. Det er et simpelt råd, at jeg skal vide, hvad jeg skal gøre og hvornår, men det fungerer rigtig godt, hvis jeg kan følge det. Jeg skal vide på alle vores plays, hvilket fodarbejde, hvilken hand placement, jeg skal bruge, og hvilken retning, vi vil have spillet til at gå i. Det er et af de mest simple coaching-råd, jeg har fået, men jeg føler samtidig, at det er ét af de mest vaerdifuld­e,” siger Hjalte Froholdt, der fra starten kan genkende det billede af "The Patriot Way", Belichick og Patriots' måde at gøre tingene på og vaere ekstremt fokuseret på selv små detaljer, som man får udefra.

”Det er det, de tror på. Der er en metode og en vej, man skal følge, og som man hos Patriots er overbevist om, er den rigtige.

Jeg kender selvfølgel­ig ikke standarder­ne andre steder i NFL, fordi jeg ikke har spillet for andre end Patriots, men jeg kan bare sige, at standarden er meget høj her,” siger Hjalte Froholdt.

”Man må bare sige, at man gør tingene på den rigtige måde her i klubben. Vores coaches siger, at vi skal vaere gode til alt. Der er taenkt over alle detaljer. Det gaelder på Special Teams, det gaelder for os på O-line, og Coach [Bill Belichick] kender det hele. Han er defensive minded coach, det er hans udgangspun­ktet, men jeg tror, han kunne vaere coach på samtlige positioner. Han ved alt, der skal ske, og man skal vaere klar på at leve op til kravene, hvis man vil vaere del af den her maskine. Man skal laere og mestre detaljerne, ellers bliver man tygget og spyttet ud på et tidspunkt. Der er ikke så megen slinger i valsen der,” siger Hjalte Froholdt.

”Spillerne og traenerne i New England er fantastisk­e at vaere omkring, og man skal bare forsøge sit bedste for at laere af dem. Jeg får meget ud af at se, hvordan de håndterer deres job og opgaver.”

LANGT TIL TOPPEN

Hjalte Froholdt er kommet langt siden dagene i Svendborg og dengang, hvor han og holdkammer­aterne på landsholde­t skulle betale for at vaere med til EM i Østrig i 2014. Hvornår han får sin første start, om han får sin første start, eller hvad der sker ved han ikke. Men New England Patriots er et fedt sted at begynde i NFL.

”Jeg vil bare fortsat have muligheden for at vise, at jeg er god nok. Målet er selvfølgel­ig at blive den bedste og at blive en Allpro, men for at nå dertil er der alle mulige mindre delmål på vejen. Jeg skal gennem min første training camp, få min første start, spille en rigtig god kamp, vaere med at afgøre en kamp. Der er så mange skridt på vejen, før man i sidste ende kan nå derop, hvor man bliver en All-pro,” siger Hjalte Froholdt, der har talt med kammeraten Frank Ragnow om, hvad der venter i regular season.

”De ”dårligste”hold, og ordet ”dårligste” skal i anførselst­egn, er stadig fremragend­e. De er blandt de bedste football-spillere i verden. Som min ven Frank Ragnow i Detroit siger, mødte han i hver eneste kamp i 2018 en defensive lineman, der var bedre end nogen, vi havde mødt i college. Selv de spillere, man aldrig har hørt navnet på før, er enormt dygtige. Lige meget hvilket hold, man møder, bliver det pissehårdt,” siger Hjalte Froholdt.

Om det bliver som left guard, right guard eller center ved Hjalte Froholdt traditione­n tro ikke – sådan plejer Patriots nemlig at håndtere offensive linjefolk, der meget gerne skal vaere i stand til at spille flere positioner og derfor ikke skal låse sig fast på en bestemt plads.

”Jeg ved faktisk ikke, hvilken position, de vil bruge mig på, for jeg har spillet lidt over det hele. Det er godt at kunne flere positioner, når man spiller O-line, ligesom det er godt for en free safety at kunne skifte over til strong safety. Det er rigtig godt at vaere alsidig, så man kan bruges flere steder, for det er med til at gøre én mindre 'expendable'. Jeg spiller, hvor de placerer mig, og jeg ved ikke, hvad deres plan er. Jeg gør, hvad de siger, og gør mit bedste for at vise, at jeg hører til på holdet,” siger Hjalte Froholdt.

”Så laenge det betyder, jeg kan blive i NFL, spiller jeg lige den position, det skal vaere. Nogle af de her coaches har vaeret i ligaen dobbelt så laenge, som jeg har levet. I sidste ende ved de måske bedre, hvor jeg skal spille, end jeg selv gør. Jeg tager deres råd, og så retter jeg mig efter det og forsøger at forløse det så godt som muligt.”

Han glaeder sig over interessen i Danmark og en god modtagelse i New England, også blandt klubbens fans, der husker tyske Sebastian Vollmer for syv gode år på den offensive linje fra 2009 til 2016.

”Jeg kan godt maerke, at der er hype i Danmark, og jeg er blevet draftet, hvilket er fedt. Men for mig at se er jeg ikke for alvor en Patriot, før jeg del af det endelige roster til saesonstar­t i september,” siger Hjalte Froholdt.

”Der er en masse hype, men Patriots gør meget for at holde styr på tingene. Vi skal stille os til rådighed, det står i CBA'EN. Men samtidig passer de godt på os. Der er meget hype, men jeg tror også, at det betød mere på et collegehol­d. Jeg kan maerke, at her er mange voksne maend omkring 30 år med børn og familier. Vurderinge­rne af Patriots har varieret meget i de seneste år, hvor man har troet, at de nu blev dårlige, hvorefter de så igen viser sig at vaere gode og ender med at vinde Super Bowl, selvom analytiker­ne har ment, det var umuligt. Hvis der er en trup, man kan laere af i med hensyn til at leve profession­elt og at leve med forventnin­gspresset, så er det den her i New England. De holder jordforbin­delsen og arbejder hårdt, og det er det,” siger Hjalte Froholdt, der føler sig hjemme og klar til at jagte succesen i NFL.

”Jeg er god til at holde fokus. Jeg kommer ikke for langt ned, når tingene er svaere, og jeg kommer ikke for højt op, når det går godt. Jeg er even-keeled uden de helt store udslag i hverken følelser eller spil i positiv og negativ retning, og det tror jeg er en stor fordel.”

Det tegner positivt for NFL'S nyeste dansker. Hjalte Froholdt spillede et hav af snaps i preseason med en flot debut mod Detroit Lions, hvor den unge dansker dominerede på langt de fleste spil på vejen mod en Patriots-sejr på 31-3.

"Der er mange ting, han kan forbedre, men han har gjort fremskridt. Han har fået meget spilletid de første uger. Det kan han forhåbentl­ig drage fordel af og fortsaette med at forbedre sig. Han er en god holdkammer­at, og det er alt, vi kan bede om. At folk støtter op om holdet, uanset hvor de kommer fra," sagde Bill Belichick på en pressekonf­erence i august, hvor TV3 Sport fulgte Hjalte Froholdt i Patriots' training camp.

Det bliver naeppe Froholdt, der starter mod Pittsburgh i åbningskam­pen søndag 8. september, men hvis den unge dansker skal laere at samle modstander­ens blitzes op hurtigere og at kompensere for, han ikke er den staerkeste linjemand i ligaen, lader det til, at den amerikansk­e fynbo er havnet det rette sted.

 ??  ?? Hjalte Froholdt står i den kommende saeson i laere bag nogle af NFL'S dygtigste offensive linjemaend. Froholdt spiller på en fireårig kontrakt til 3,2 millioner dollar, hvoraf de 720.612 dollar er garanteret. Zach Bolinger / Zuma / Ritzau Scanpix
Hjalte Froholdt står i den kommende saeson i laere bag nogle af NFL'S dygtigste offensive linjemaend. Froholdt spiller på en fireårig kontrakt til 3,2 millioner dollar, hvoraf de 720.612 dollar er garanteret. Zach Bolinger / Zuma / Ritzau Scanpix
 ??  ?? Bill Belichick og Tom Brady er for mange den bedste traener og spiller i NFL'S historie. Brady omstruktur­erede i training camp sin kontrakt med flere bemaerkels­esvaerdige klausuler, som reelt betyder, at Brady har kontraktud­løb efter denne saeson. Manøvren gav Patriots ekstra cap room i 2019 og Brady en lønforhøje­lse på otte millioner dollar, men formelt betyder aftalen også, at Brady på papiret er free agent til marts og dermed kan lytte til tilbud fra de øvrige 31 hold, da Patriots ikke må tilbyde Brady endnu en kontrakt i denne saeson. På billedet er Hjalte til traening i training camp. Foto: Kirby Lee / Usa Today Sports / Ritzau Scanpix
Bill Belichick og Tom Brady er for mange den bedste traener og spiller i NFL'S historie. Brady omstruktur­erede i training camp sin kontrakt med flere bemaerkels­esvaerdige klausuler, som reelt betyder, at Brady har kontraktud­løb efter denne saeson. Manøvren gav Patriots ekstra cap room i 2019 og Brady en lønforhøje­lse på otte millioner dollar, men formelt betyder aftalen også, at Brady på papiret er free agent til marts og dermed kan lytte til tilbud fra de øvrige 31 hold, da Patriots ikke må tilbyde Brady endnu en kontrakt i denne saeson. På billedet er Hjalte til traening i training camp. Foto: Kirby Lee / Usa Today Sports / Ritzau Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark