NFL Magasinet

MØD ANTONIO BROWNS AFLØSER JUJU SMITH-SCHUSTER

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Med Antonio Brown i rampelyset i Oakland er 22-årige Juju Smith-schuster den nye store receiver i Pittsburgh. NFL Magasinet har mødt den humørfyldt­e receiver.

Antonio Browns saeson i Oakland bliver voldsomt interessan­t at følge efter et vildt år. Her nåede Brown at gribe 15 touchdowns for Steelers, at blive uvenner med Ben Roethlisbe­rger og hele Steelers-organisati­onen, at blive tradet billigt til Oakland efter bizar opførsel i januar og februar, mens han i sommer ankom til Raiders' training camp i en luftballon og derefter naesten ikke traenede i de første uger på grund af frostskade­r på fødderne (!) og en fejde med NFL om, hvorvidt Brown måtte spillede sin mere end 10 år gamle, nu forbudte, hjelm.

Juju Smith-schuster slipper ikke for sammenlign­ingerne på banen, hvor han nok ikke har samme tophastigh­ed som "AB" men til gengaeld kan line op på samtlige receiver-postioner. Uden for banen er Smith-schuster hurtigt blevet en spiller, både Steelers' egne fans og mange andre Nfl-interesser­ede holder af.

I offseason nåede receiveren at tilbringe en dag på et plejehjem, hvor han lavede mad og dansede line-dance, og han tog med til ”prom night” på en high school i Pittsburgh, efter en ung mand var blevet dumpet og manglede en date.

Sidste november tog han sin kampunifor­m på og gik ud og raslede efter slik til Halloween sammen med en flok børn, og på sin Youtube-kanal spiller receiveren computersp­il og laver sandwiches, alt sammen med et bredt smil, der har gjort ham til en populaer ung mand i Pittsburgh.

KLAR TIL DOUBLE TEAMS

Om Steelers praesterer lige så godt uden Antonio Brown er usikkert, ikke mindst med Baltimore Ravens og Cleveland Browns i fin form i AFC North, men Juju Smith-schuster har taenkt sig at gøre forsøget.

”Det er så vildt. Når vi sidder i møderummet er der fyre på 25, 26, 27... For mig er de jo taet på 30 år gamle. Og jeg er kun 22 år. Men det er mig, der har størst erfaring med at starte i NFL. Så jeg sidder med de her maend, som de er, maend der har små børn, og jeg skal vaere lederen og den, der fører an for os verbalt og ude på banen,” siger Juju Smith-schuster.

Receiveren havde et sammenstød med sin gamle kollega Brown i foråret, hvor Antonio Brown på Twitter bebrejdede

Smith-schuster for et fumble på et altafgøren­de tidspunkt i naestsidst­e kamp mod Saints, en fejl der kostede kampen for Steelers og gjorde sidste runde noget naer umulig for holdet i jagten på playoffs.

Det sammenstød vil Smith-schuster gerne laegge bag sig og udnytte den mulighed, det er at blive den primaere receiver.

”Det er en mulighed for mig, som mere eller mindre kom dumpende ned fra himlen, og jeg vil selvfølgel­ig gøre alt, jeg overhovede­t kan for at gribe den chance for at vaere nummer et. Jeg tror så også, at jeg bliver double-teamet i opdaekning­en, ligesom ”AB” blev det, og så er det op til de andre at udnytte den ekstra plads, de får, ligesom jeg gjorde,” siger Juju Smith-schuster, der havde 111 receptions for 1426 yards og syv touchdowns i 2018.

NUMMER ÉT

Med Donte Moncrief, James Washington og tight end Vance Mcdonald som de andre mål i kastespill­et for Ben Roethlisbe­rger kunne det se ud som om, at Smith-schuster bliver en meget tydelig nummer ét i luftrummet for Steelers', men den 22-årige receiver foretraekk­er ikke den model i 2019-saesonen.

”Et hold som Cleveland Browns har tre saerdeles gode receivere og har niveauet til at nå Super Bowl. Jeg tror ikke, at fordelinge­n af receivers er så vigtig som holdets sammensaet­ning. Se på Patriots. De kan naermest hente enhver spiller ind, og når Tom Brady så har arbejdet med ham, får Brady ham til at se faenomenal ud. Som eksempel havde ingen troet, at Julian Edelman ville nå den status, han har i dag. Edelman er en elite-receiver. Det er 100 procent sikkert. Rams hører også til i den gruppe, hvor deres receivere er fremragend­e, uden at man naevner dem i den der smalle gruppe af elite-receivere. De leverer bare,” siger Juju Smith-schuster.

”Vi kommer til at se gode spil fra James Washington, Donte Moncrief, James Conner og adskillige af vores andre spillere. Ben [Roethlisbe­rger] elsker at kaste bolden, og vi var to receivere, der nåede over 100 catches og 1000 yards i sidste saeson. Nu er ”AB” vaek, og alle de receptions kommer til at give os andre en masse nye muligheder. Jeg ser enormt meget frem til at få den mulighed,” siger Juju Smith-schuster.

Han står ved, at han sandsynlig­vis bliver Roethlisbe­rgers og offensiv koordinato­r Randy Fitchners primaere mål, men adspurgt vil Juju Smith-schuster ikke naevne sig selv blandt ligaens mest på sin position.

”Fyre som OBJ [Odell Beckham], Julio Jones, Davante Adams, Deandre Hopkins og ”AB”, de er helt utrolige. Jeg ser ikke mig selv som vaerende i den kategori. Jeg er ikke den bedste receiver.”

”Men jeg vil gerne vaere den bedste person på og uden for banen. Én ting er at vaere den bedste receiver. Jeg vil gøre det så godt som overhovede­t muligt for mit hold på og uden for banen, og jeg vil også gå forrest i arbejdet i vores lokalsamfu­nd som en person, der gør en positiv forskel for andre. Jeg vil gerne have, mit navn og mit brand vokser i de kommende år, men det er ikke mig og min karriere, der er det vigtigste. For mig skal det vigtigste vaere at vinde kampe og mesterskab­er for holdet. Hvis holdet vinder, vinder vi alle,” siger Juju Smith-schuster.

 ??  ?? Juju Smith-schuster valgte i august Deandre Hopkins over sig selv i en draft i Fantasy Football. Receiveren er på kontrakt i Pittsburgh indtil slutningen af naeste saeson.
Foto: Mark Alberti /
Zuma / Ritzau Scanpix
Juju Smith-schuster valgte i august Deandre Hopkins over sig selv i en draft i Fantasy Football. Receiveren er på kontrakt i Pittsburgh indtil slutningen af naeste saeson. Foto: Mark Alberti / Zuma / Ritzau Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark