NFL Magasinet

Marcus Mariotas sidste chance

- TEKST: VICTOR SAMUEL RISAGER ESPENHAIN

Marcus Mariotas tid i Tennessee Titans har budt på både opture og nedture, men er han fremtidens mand i klubben? Det skal Titans forsøge at bruge 2019-saesonen på at finde ud af, mens de samtidig jagter en plads i slutspille­t.

Er Marcus Mariota fremtidens quarterbac­k for Tennessee Titans? Det er et spørgsmål, Titans formentlig gerne vil have besvaret i den kommende saeson. Hidtil har Mariota, der blev valgt som nummer to i draften i 2015, ikke kunnet leve op til forventnin­gerne, og i de to seneste saesoner har han haft flere nedture end opture.

Så nu skal det vaere. Den 25-årige quarterbac­ks kontrakt med Titans udløber nemlig efter denne saeson, og hvis ikke han viser tegn på fremskridt, kan det også blive hans sidste.

Titans har derfor også gjort alt for at sikre ham gode arbejdsbet­ingelser i 2019.

I 2018 var Mariota konstant under pres, og Titans har derfor forstaerke­t den offensive linje med den dygtige guard Rodger Saffold i free agency. Dertil er receiverko­rpset blevet markant mere interessan­t med tilgangen af Adam Humphries via free agency og A.J. Brown via draften. Med de tilgange bør Mariota have fine forudsaetn­inger for succes.

Samtidig har Titans hentet quarterbac­k Ryan Tannehill ind som quarterbac­kreserve i en handel med Miami Dolphins, og han skal også presse Mariota til at blive bedre. Det fastslog cheftraene­r Mike Vrabel i juli.

”Tannehills job som reserve - alles job som reserve - er at presse manden foran ham. At konkurrere og forsøge at blive bedre og forsøge at gøre holdet bedre og se, hvordan alle reagerer,” fortalte Mike Vrabel til UPI.

Ligesom naesten alle hold i NFL afhaenger Titans’ succes altså af deres quarterbac­k. Men selvom quarterbac­kspillet har vaeret svingende i de seneste saesoner, har Titans vaeret et solidt hold over de seneste tre år, hvor de har hentet ni sejre hver saeson.

Titans har nemlig kvalitet mange andre steder. Løbespille­t med staerke Derrick Henry og vaevre Dion Lewis så lovende ud i de sidste uger af sidste saeson, ligesom også forsvaret rangerede godt i de fleste statistikk­er. Og med defensive profiler som defensive tackle Jurell Casey og safety Kevin Byard, talenter som cornerback Adoree’ Jackson og pass rusher

Harold Landry samt erfarne Dean Pees som defensiv koordinato­r har Titans på papiret fortsat et forsvar, der kan vaere med blandt de bedste i NFL.

Det eneste, der altså mangler hos Titans, er godt quarterbac­kspil, og det er det, Mariota skal forsøge at levere i sin potentielt sidste saeson hos Titans. Gør han det, kan Titans kandiderer de til divisionst­itlen i AFC South, og gør han ikke, bliver det formentlig endnu en saeson med mellem syv og ni sejre. Det hele står og falder med Marcus Mariota.

 ?? FOTO: KYLE ROSS / RITZAU SCANPIX ??
FOTO: KYLE ROSS / RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark