NFL Magasinet

Er det en tur til South Florida, vi skimter ude i horisonten?

Den offensive linje er ikke fantastisk, og Philip Rivers får naeppe en karriere i Dancing With The Stars med det fodarbejde. Men ellers er Chargers der, hvor man skal gå benhårdt efter en tur i Super Bowl, og meget gerne parkere gamle skadesprob­lemer.

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Da Los Angeles Chargers i december slog Kansas City Chiefs, gjorde de det med et modigt kald af Coach Anthony

Lynn.

Philip Rivers troede, han havde udlignet kamp med to TD'S på fire minutter, men da han og holdkammer­aterne travede ud mod sidelinjen, blev de sendt tilbage af Lynn.

”Hey, let's go win it right now”, [Hey, lad os gå ind og vinde kampen nu] sagde Anthony Lynn, og så kastede Philip Rivers en two-point conversion til Mike Williams på det samme spil, man netop havde lavet et TD på.

Chargers-coachen har ellers ikke just haft rygte for at gå efter den på fjerde down eller lave two-point conversion­s, men Chargers' udvikling i de to første saesoner under Lynn viser faktisk, at Chargers har flyttet sig et betydeligt stykke i retning af at gå efter det i situatione­r, der går imod traditione­lle footballko­nventioner.

Dem har Chargers eller fulgt troligt i årtier som et af de hold, der stadig holder ud og ikke har fået en decideret analyse-afdeling, men i takt med, at den ny viden om eksempelvi­s at gå efter den på fjerde down er blevet mainstream, er årvågne traenere som Lynn også fulgt med.

Coach Lynn og Chargers' spilvalg og clock management bliver faktisk noget af det mest interessan­te at følge, for ud over denne lidt nagende tvivl er Chargers vel kun en elite-offensiv linjemand eller to fra at have vaeret naevnt på lige fod med Patriots, Chiefs, Eagles og bysbørnene og de kommende stadion-roommates Rams i spådommene om de to deltagere i Super Bowl i Miami den 2. februar 2020.

Det er et all-round giftigt roster, Los Angeles Chargers går ind til saesonen med, isaer hvis man slipper for de skadesprob­lemer, der tidligere har vaeret så ødelaeggen­de, men som slap en smule af grebet i sidste saeson trods tabet af Hunter Henry og Joey Bosas fravaer halvdelen af grundspill­et.

Selvom vi begyndte denne artikel med at se lidt kritisk på Chargers' og Anthony Lynns game management, fortjener Lynn, Philip Rivers og Chargers' daglige ledelse stor ros for den måde, man har håndteret en ekstremt svaer situation efter flytningen fra San Diego blev kendt i januar 2017.

Chargers spillede i 2016 en afsluttend­e saeson i San Diego med en sky haengende over sig i form af den forventede flytning, og de to seneste saesoner har man tilbragt på det lånte, lille 'soccer'-stadion i Carson City i den sydlige udkant af Los Angeles.

Chargers-spillerne har haft mange undskyldni­nger for at stemple ud, og i stedet har de spillet noget god football og bragt sig selv i en situation, hvor de har en reel chance for at komme i Super Bowl i det, der må vaere en af Rivers' sidste store saesoner, uanset hvor fantastisk, han har spillet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark