NFL Magasinet

Bears kan vaere på vej mod ny storhedsti­d

Med et ungt og talentfuld­t hold på begge sider af bolden er Chicago kun få brikker fra at kunne indlede en ny storhedsti­d i bjørnenes saeson nummer 100.

-

Chicago Bears fejrer i år 100-års jubilaeum sammen med den liga, som de var med til at stifte i 1920. I de seneste mange år har der dog ikke vaeret meget at glaede sig over for NFL'S mest sejrende hold gennem tiderne. Det aendrede sig sidste år, hvor den nye HC ”Swaggy Nagy” vendte op og ned på det hele, og sikrede Bears deres første NFC North-titel siden

2010. Bears’ tilbageven­den til slutspille­t sluttede dog brat, da K Cody Parkey sparkede dobbelt stolpe-ud i de døende sekunder af wild card-kampen mod Eagles.

Alligevel var sidste saeson en succes for Bears, der gik fra en 5-11-saeson i 2017 til 12-4 sidste år. Forvandlin­gen kan først og fremmest tilskrives Chicagos forsvar som, anført af den firedobbel­te Pro Bowler Khalil Mack, viste skraemmend­e styrke.

For Bears’ angreb blev sidste saeson det første store skridt fremad i Trubisky-aeraen. Det var dog ikke altid lige prangende, og til tider havde han svaert ved at eksekvere på Nagys ambitiøse spilkald. Alligevel endte Trubisky med at blive udtaget til Pro Bowl - til mange kritikeres store fortrydels­e.

I Chicago er der store forventnin­ger til år to med Nagy og Trubisky, men kicker-problemet skal løses, før Bears’ fans for alvor kan begynde at drømme om en Super Bowl. GM Ryan Pace har ikke udelukket, at man vil trade sig til en kicker, efter man har smidt Parkey på porten. Men ved redaktione­ns deadline stod kampen fortsat mellem uerfarne Eddy Pineiro og tidligere Aaf-kicker Elliot Fry. Det er ofte til debat, hvor vigtig kicker-positionen egentlig er, men spørger man i Chicago, kostede det dem sidste år en mulig Super Bowl. Det er vaerd at huske på, at Bears tabte alle deres fem kampe med én scoring eller mindre, og i øvrigt fuldstaend­ig afmontered­e NFL'S mest scorende hold og Super Bowl-deltager LA Rams, med en 16-3 sejr på Soldier Field i december. I Chicago tror man på, at forsvaret vil holde niveau under Pagano, og at Trubisky vil tage det naeste store skridt. Dermed er det kun en pålidelig kicker der mangler, for at lukke hullet på et ungt og talentfuld Bears-roster, som dermed kan vaere på vej til at indlede en ny storhedsti­d i The Windy City.

 ?? FOTO: JONATHAN DANIEL / RITZAU SCANPIX ?? TROELS DAHL-NIELSEN TEKST:
FOTO: JONATHAN DANIEL / RITZAU SCANPIX TROELS DAHL-NIELSEN TEKST:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark