Premier League Magasinet

HUDDERSFIE­LD TOWN

- TEKST: CHRISTIAN NORDENSKJO­LD

Glaeden strålede ud af den nu 77-årige Sir Patrick Stewart, da Huddersfie­ld overkom både at vaere bagud med et mål og at sparke sidst i straffespa­rkskonkurr­encen i playoff-finalen på Wembley mod Reading.

For Star Trek-skuespille­ren, der er fra Mirfield lidt udenfor Huddersfie­ld i Yorkshire-området, havde ikke set klubben, han havde vaeret livslang fan af, i den bedste engelske raekke siden 1972. Siden da har Huddersfie­ld vaeret nede og vende i røven af fjerde division, men siden sejren i playoff-finalen i League 2 i 2004, har ’The Terriers’ også vundet playoff-finalen i både League 1 og The Championsh­ip og er nu i Premier League for første gang. Efter en straffespa­rkskonkurr­ence så intens, at Sir Patrick Stewart fejlagtigt troede, at Reading havde et spark mere.

”Jeg havde talt antallet af straffespa­rk forkert. Jeg troede, der var to eller tre spark tilbage, men så vendte jeg mig om, og så var det hele overstået,” sagde skuespille­ren, der også er praesident for klubbens akademi, til Talksport.

Oprykninge­n er bemaerkels­esvaerdig, for Huddersfie­ld lå i den nedre halvdel af The Championsh­ip, da David Wagner overtog i november 2015, men selvom økonomien absolut heller ikke er blandt de bedste i The Championsh­ip, fik den tysk-amerikansk­e skabt en oprykker via stor udrensning i truppen sidste sommer og teambuildi­ng i de svenske skove. Oprykninge­n kom også i stand, uden at Huddersfie­ld vandt nogen af de fem sidste kampe efter ordinaer spilletid. For de to sidste kampe i The Championsh­ip blev tabt, inden Huddersfie­ld spillede to uafgjorte semifinale­r mod Sheffield Wednesday, inden man vandt straffespa­rkskonkurr­encen for så at gentage bedriften på Wembley.

I Championsh­ip sluttede holdet med en målscore på minus to efter at have fået flere store nederlag på udebane, og oddsene vil vaere imod de historiske helte i Premier League.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark