Premier League Magasinet

MANCHESTER CITY

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY

”Måske er det sandt. Måske pisser jeg parfume,” svarede Pep Guardiola, da han i Barcelona-tiden blev bedt om at forholde sig til, om han virkelig var så perfekt, som det virkede til. Hans første saeson i England viste, at det er spanieren ikke.

I begyndelse­n så det ud til, at Pep Guardiola ville fortsaette, hvor han slap i Barcelona og Bayern München og løbe afsted med Premier League-trofaeet fra spids. Spanieren havde overtaget en trup, der i Manuel Pellegrini­s sidste tid havde slået op i banen, men nu fremstod holdet igen fokuseret og skarpt, og City vandt saesonens første seks Premier League-kampe, blandt andet ved at besejre rivalerne fra Manchester United.

Men så vandt Tottenham 2-0 på White Hart Lane, og Citys og Guardiolas mangler begyndte at vise sig med en del nederlag og elendigt forsvarssp­il. Der var også gode elementer. Guardiola fik sine unge, hurtige spillere til at klikke i front, og saesonen sluttede naesten lige så godt, som den begyndte, med seks sejre i de sidste syv kampe. Men det blev ikke til mere end en tredjeplad­s, 15 point efter Chelsea.

”Hvis jeg var i denne situation i en stor klub, var jeg blevet fyret. Så var jeg ude. Helt sikkert. Definitivt,” sagde Guardiola i april, hvilket gav yderligere en smule rumlen – for var City ikke en stor klub?

Under alle omstaendig­heder: Efter syv mesterskab­er i sine første otte saesoner i Barcelona og Bayern oplevede Guardiola i Manchester sin første fiaskosaes­on. Nu er det revancheti­d.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark