Premier League Magasinet

CRYSTAL PALACE

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY

Der var halvanden måned med Attilio Lombardo ved roret i foråret 1998, men ellers har Crystal Palace altid svaerget til velkendte, solide navne fra den britiske fodboldkul­tur.

De seneste fire managere på Selhurst Park har vaeret Ian Holloway, Tony Pulis, Alan Pardew og Sam Allardyce. Sidstnaevn­te sikrede overlevels­en i sidste saeson, og han gjorde på den måde, han nu engang svaerger til; no-nonsense-fodbold, en betragteli­g portion lange bolde og ingen videre interesse for underholdn­ingsvaerdi­en for de trofaste saesonkort­holdere. Og det virkede, for det gør det altid for Allardyce.

Nu kommer så en manager fra en helt anden skole, en kontinenta­l traener med fokus på boldbesidd­else og teknisk fodbold, som han har laert det i sin uddannelse på Ajax’ akademi, på førstehold­et i den hollandske hovedstad og i sine fire år i FC Barcelona. Frank de Boer blev i slutningen af juni ansat på en treårig kontrakt.

”Jeg vil have et hold, som fansene glaeder sig til at komme og se. De skal glaede sig til at se et hold, der ønsker at vinde og vil fighte i hvert eneste minut. Det er altid udgangspun­ktet for mig. I Ajax var det også i vores dna at forøsge at spille teknisk fodbold og dominere. Når man gør det, og gør det godt, er det et plus. Det er attaktivt, og det ser godt ud,” sagde De Boer ved sin tiltraedel­se.

Fra Pulis’ og Allardyces lange bolde til totaalvoet­bal – det bliver en interessan­t saeson på Selhurst Park.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark