Premier League Magasinet

SKRIBENTER­NE

Vi har nydt at lave det 132 sider store Premier League-magasin, du sidder med lige nu. Vi håber også, du får stor fornøjelse ud af vores historier og tanker om den saeson, der begynder nu.

-

Troels Bager Thøgersen Chefredakt­ør

Født i Århus, tilbragte en del af barndommen i Cambridge og har det stadig svaert med, at Newcastle smed mesterskab­et i 1996, uden at det forhindred­e ham i en lang og til sidst forgaeves jagt på et interview med Faustino Asprilla til dette magasin.

Premier League-favoritspi­ller: Alan Shearer.

Største liveopleve­lse i Premier League: Newcastles 2-0-sejr over Sunderland på hjemmebane i april 2008. Stort at opleve en levende legende som Kevin Keegan til pressekonf­erencen og stemningen i byen, minus sammenstød­ene mellem ballademag­ere og politi inde i centrum i timerne efter kampen. Jeg var ikke så overrasket, da en Newcastle-fan slog en politihest efter et 0-3-nederlag til Sunderland i 2013.

Bud på mester: Chelsea Antonio Conte har forlaenget kontrakten og får de spillere, han har sukket efter, og så kører Chelsea-maskinen igen, selvom det bliver hårdere i denne saeson med store ambitioner om at nå langt i Champions League.

Bud på Premier League-topscorer: Romelu Lukaku, 24 mål

Thomas Pyndt Premier League. Journalist

Født i Aalborg og vokset til i fodboldens verden, som den blev oplevet fra de lokale baner oppe ved grusgraven, Aalborg Stadion og gennem Tipslørdag på tv. Ansat på Tipsbladet i 1996 med engelsk fodbold som hovedstofo­mråde. Første rejse til England i efteråret samme år med et interview med den nye Tottenham-spiller Allan Nielsen som baerende opgave. Men tog også på Highbury og så min første engelske kamp live, da Arsenal slog Stoke 5-2 i 3. runde af Liga Cuppen. Målscorere for hjemmehold­et var Ian Wright 2, David Platt, Dennis Bergkamp og Paul Merson.

Premier League-favoritspi­ller: Roy Keane

Største liveopleve­lse i Premier League: Udover fornøjelse­n af at have oplevet Maine Road, Baseball Ground og The Dell før de lukkede, husker jeg også mit første besøg på Old Trafford i september 1997, hvor Manchester United og Chelsea spillede et intenst og tempofyldt slag mod hinanden og hvor Mark Hughes scorede til 2-1 for gaesterne, før David Beckhams perfekte indlaeg fandt Ole Gunnar Solskjaer til en sen udligning . Og bagefter havde Peter Schmeichel tid til en snak på parkerings­pladsen.

Bud på mester: Manchester City Selv om konkurrenc­en er hård, virker det utaenkelig­t, at Josep Guardiola går to saesoner uden et mesterskab.

Bud på topscorer: Harry Kane, 26 mål

Sebastian Stanbury Premier League. Journalist

Premier League-favoritspi­ller: Steven Gerrard

Største live-oplevelse i Premier League: Et London-derby mellem West Ham og Arsenal i 2012, der indeholdt alt det, en Premier Leaguekamp skal rumme: Meatpies, god, humoristis­k stemning og livlig fodbold. "You're just a shit Iniesta," sang hjemmehold­ets fans til Santi Cazorla, der svarede igen med at smadre et langskud i nettet til slutresult­atet 1-3.

Bud på mester: Tottenham Set over de seneste to saesoner har Tottenham vaeret Premier Leagues bedste og mest stabile hold. Spillestil­en er tydelig, traeneren er fremragend­e, og profilerne er på lange kontrakter. Laerer Tottenham at spille på Wembley, vinder Spurs ligaen.

Bud på topscorer: Harry Kane, 30 mål

Hvad skal vi laegge maerke til i den nye saeson? Premier Leagues største styrke er det høje antal af ambitiøse klubber. Adskillige hold har ambitioner om og køber ind efter at komme i top fire, og det kapløb var i sidste saeson saerdeles interessan­t at følge med i, fordi et par giganter uundgåelig­t fejler i forsøget. Kommer der i naeste saeson også spaending om mesterskab­et, bliver ligaen kun endnu sjovere.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark