Premier League Magasinet

WEST HAM

- TEKST: CHRISTIAN NORDENSKJO­LD

Det var et logisk skridt frem. Boleyn Ground havde i den grad udtjent sin vaerneplig­t, men West Ham viste det gamle stadion stor respekt og kronede den bedste Premier League-saeson siden 2001/02 med en dramatisk 3-2-sejr hjemme mod Manchester United i naestsidst­e spillerund­e i maj 2016 – den sidste kamp på Boleyn Ground efter 112 år som hjemmebane.

Det var ikke noget problem for West Ham at fylde det naesten dobbelt så store London Stadium, men det nye stadion viste sig at have en del startvansk­eligheder. Syv blev arresteret, da West Ham slog Chelsea ud af ligacuppen i oktober i saesonens hidtil bedste kamp. Men overordnet var resultater­ne ikke ligeså gode som året før, og det nye stadions løbebane fik skylden for, at den intime atmosfaere, der praegede Boleyn Ground, syntes langt vaek på det nye stadion.

”Vi har haft nogle maelketand­sproblemer med det nye stadion, og vi forstår, at al uro er forstyrren­de, men vi vil gerne saette det i perspektiv, for vi har handlet på det, og vi er fastlagte på at udrydde de problemer,” forklarede naestforma­nd Karren Brady tilbage i december.

Uroen blev mindre, og resultater­ne blev bedre, som saesonen skred frem, men overordnet var skuffelsen enorm. Flytningen til Premier Leagues tredjestør­ste stadion blev beskrevet som et stort skridt frem i drømmen om at konkurrere med de store klubber, men med truppens kvalitet eller mangel på samme er der et langt skridt endnu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark