Premier League Magasinet

ARSENAL

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY

Til sidst blev kampagnen et globalt, popkulture­lt faenomen. ”Wenger out” startede som noget, man skrev på bannere i Nordlondon og eventuelt fik fløjet henover Emirates, men snart blev det et verdensoms­paendende faenomen. Til Coldplay-koncerter i Thailand, baseballka­mpe i Baltimore og sågar protestdem­onstration­er mod Donald Trump kunne man se skilte og flag, der viderebrag­te ønsket om den franske managers afgang fra Arsenal.

At ”Wenger Out”-kampagnen endte sådan, var et bevis på, at internette­t løber hurtigt, når noget morer det, men også det absurde i situatione­n. Arsène Wenger er Premier Leages laengst siddende traener og et symbol på klubfølels­e, men alle fansene vil have ham vaek. Nick Hornby, der i 1992 udgav det definerend­e vaerk ”Fever Pitch” om sit liv som Arsenal-fan, skrev efter sidste saeson om supportern­es forhold til Wenger.

”Jeg kan kun tilbyde anekdotisk bevis, men jeg taler med en masse Arsenal-fans på en almindelig uge, og det virkede for mig som om, at der egentlig ikke var nogen debat om, hvorvidt Wenger burde blive i klubben. Hvis der var et skisma mellem fansene, var det mellem dem, der kraevede ham fyret med det samme, og dem, der med taknemmeli­ghed og respekt følte, at han var blevet for laenge, og at det var tid til at sige farvel,” skrev Hornby på ESPN.

Men Wenger forlaenged­e med yderligere to år, og han bliver endnu engang hovedhisto­rien i den kommende saeson. Kan han løfte Arsenal til et titelkandi­datur? Eller bliver det endnu en saeson, hvor top 4 er det bedste, klubben kan håbe på?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark