Premier League Magasinet

”JEG HAR KUN FÅET MERE OG MERE LYST TIL AT SPILLE FODBOLD I TAKT MED, AT JEG ER BLEVET AELDRE”

-

Hvad er forklaring­en på din succes?

”Det er hårdt arbejde. Det er den gode gamle sang. Jeg har vaeret heldig, men jeg har også suget til mig, vaeret aergerrig og laert nye ting. Jeg har taget nye sprog, nye kulturer, ny spillestil og nye holdkammer­ater til mig. Det har vaeret en blanding, for jeg har også vaeret heldig med det talent og de gener, jeg har haft. Jeg har fået noget med i bagagen, og personligt har det for mig vaeret den bedste rute at tage til Holland først og vaenne mig til det hele i Amsterdam, inden jeg tog til England og forsøgte at slå igennem der. Det er lykkedes, men jeg har taget små skridt ad gangen, og det er blevet grebet godt an. Jeg er blevet guidet godt hen ad vejen.”

Hvordan har du udviklet dig i de fire år i Tottenham?

”Jeg er stadig den samme spiller, som jeg altid har vaeret. Der er ikke den store forskel, men der er nok mere ro omkring holdet i forhold til de første halvanden saeson. Det var lidt anderledes i starten, men jeg synes stadig, at

Premier League-magasinet har talt med Christian Eriksen om karrieren og opskriften på hans succes.

jeg er den samme type og den samme spiller. Men jeg har selvfølgel­ig bidt mig mere fast, og jeg bidrager også mere fremadrett­et nu, så det ikke kun har handlet om at løbe. Det har vaeret meget spillemaes­sigt. Det har vaeret en af mine bedste saesoner indtil videre, men jeg håber, at det bliver bedre de naeste år. Sådan har det vaeret indtil nu; jeg skal gerne blive bedre i hver saeson.”

Hvor stammer aergerrigh­eden og viljen til at forbedre sig fra?

”Jeg tror, at det stammer fra haven og å-banerne i Middelfart. Jeg har haft lysten, og jeg har ikke haft så helvedes mange negative tendenser eller oplevelser, der kunne have gjort, at jeg mistede lysten. Jeg har kun fået mere og mere lyst til at spille fodbold i takt med, at jeg er blevet aeldre. Jeg vil gerne bevise, hvad jeg kan, og det skal man tage med.”

Forsøger du stadig at forbedre dig hver dag?

”Ja, sådan har jeg det stadig. Efter en traening eller en kamp er der altid noget, der kan forbedres. Nu spiller vi mange kampe, og det er svaert at få traenet meget, men jeg er opmaerksom på, at der altid er mulighed for at traene ekstra. Jeg taenker meget over tingene og forsøger at bygge på hele tiden.”

Hvad betyder det for dig, at du er nået hertil og har opfyldt dine drømme?

”Det er nok derfor, at jeg er så glad og så lykkelig, hvor jeg er i dag. Selvfølgel­ig er der dårlige dage, men for det meste er det lykkelige dage. Sådan bør det også vaere, når man spiller fodbold og lever af det. Når man taenker på, at andre mennesker har det meget hårdere, er jeg utrolig glad for, at min drøm er gået i opfyldelse. Jeg kunne have vejet det op mod noget andet, hvis jeg havde haft andre drømme, men min drøm har altid vaeret at spille fodbold, så jeg er meget taknemmeli­g over, at det er blevet til noget.”

Hvor stammer glaeden ved spillet fra?

”Det kommer hundrede procent hjemmefra. Det er ikke noget, der er kommet med årene. Det er blevet bygget op, men jeg har haft det med hele vejen. Det stammer fra Middelfart, for jeg tror, at jeg blev grebet af spillet fra første dag. Jeg er selvfølgel­ig blevet pacet, men det er sket på den rigtige måde, så jeg har fået gavn af det. Jeg tror, at det startede rigtig tidligt.”

Er det rigtigt, at du ikke kan gå forbi en bold uden at skulle lege med den?

”Ja, og det tror jeg også, at min kaereste er meget irriteret over. Der ligger nogle bolde hist og her rundt omkring i vores hus, og de bliver ofte sparket til. Det kan også vaere et andet sted ude i byen, men jeg skal altid lige røre ved bolden, hvis der er en i naerheden, og det kan hun godt blive lidt irriteret over.”

Er livet som fodboldspi­ller ikke bare blevet hverdag eller et arbejde for dig?

”Det har jeg ikke oplevet endnu. Det kan vaere, at jeg har det sådan om 6-8-12 år, men ikke endnu.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark