Premier League Magasinet

FIRE BUD PÅ FREMTIDEN

-

Henover sommeren 2017 er Christian Eriksen flere gange blevet sat i forbindels­e med FC Barcelona. Premier League-magasinet har bedt fire fodboldfol­k, der kender fynboen godt, om at forholde sig til rygterne om FC Barceona og Eriksens naeste karrierema­essige skridt:

TONNY HERMANSEN, TIDLIGERE UNIONSTRAE­NER I DBU FYN:

”Jeg har altid sagt, at Christian ender i Barcelona en dag. Han minder så forfaerdel­igt meget om en Barcelona-spiller, og jeg vil også mene, at han sagtens vil kunne klare det. Jeg har også haft med Pione Sisto at gøre, og han spiller trods alt også i La Liga. På den måde Barcelona spiller, minder Christian ufattelig meget om en spiller som Iniesta eller Xavi, som kan spille med de andre. Han er sindssygt god på de relationel­le faerdighed­er. Det er en af hans store styrker, ligesom han har et fantastisk spark, så jeg ingen grund til, at han ikke skulle kunne spille der.”

FRANK DE BOER, TIDLIGERE CHEFTRAENE­R I AJAX:

”Hvilket skridt skal han tage? I Tottenham er der så mange kvalitetss­pillere i truppen. Der er selvfølgel­ig Real Madrid eller Barcelona, men Christian er måske på et af verdens bedste hold lige nu. Der er mange unge og talentfuld­e spillere, og det er et meget moderne hold. Han kan spille med en dygtig angriber som Kane. Selvfølgel­ig ville Barcelona vaere stort for ham, men i Tottenham er han et godt sted. Det kan blive et af verdens bedste hold i løbet af de naeste par år. Premier League er det højeste niveau, og Tottenham kaemper for mesterskab­et. Hvad mere kan man ønske sig?”

PETER BONDE, TIDLIGERE ASSISTENTT­RAENER PÅ A-LANDSHOLDE­T:

”Der er såkaldte fodboldeks­perter, der har betragtet mig som en idiot, fordi jeg altid har sagt, at han i min optik kan spille for alle klubhold i verden. Spørgsmåle­t er så, om det er hensigtsma­essigt. Var der en ting, der kunne ødelaegge hans glaede og fascinatio­n af spillet, ville det vaere, at han kun kom til at spille hver tredje eller fjerde gang. En del af hans drive er at han spille hver gang. For mig er et skridt op kun Real Madrid eller Barcelona. Det er det eneste, der rent navnemaess­igt og mediemaess­igt er større. Selvfølgel­ig kan han vaere med på det niveau, men han vil komme til at opleve et andet form for pres og en anden form for konkurrenc­e. Christian har evnerne til at spille med på alle niveauer, men jeg synes, at han er et rigtig fint sted. Han spiller fast på et fint niveau og får nogle fede udfordring­er, så hvad kan man ønske mere? Så skal det vaere penge og hype, men det virker ikke til, at han går op i den slags.”

NICOLAI BOILESEN, TIDLIGERE AJAX-SPILLER:

”Selvfølgel­ig kan han tage yderligere skridt, men spørgsmåle­t er, hvornår det er det rigtige tidspunkt. Christian er en spiller, der har brug for at spille. Jeg kan ikke forestille mig, at Christian har lyst til at sidde på baenken. Hvis Barcelona kommer på banen, er det saftsusemi­g svaert at sige nej, og så kan det vaere, at planen er, at man skal sluses ind på holdet i det første år, og derefter tage over, hvis der er en anden, der stopper. Det kan vaere, at man gør det på den måde, men det er jo også i orden, for han er kun 25 år. Han er uden tvivl klar til det naeste skridt, men hvornår det bliver, afhaenger af en mavefornem­melse af, hvad den nye klub har at tilbyde i form af planen for Christian. For ham handler det ikke om pengene, men snarere om den plan, der er for ham og hvordan han skal spille og spilles. I Tottenham er han i en klub, der spiller fantastisk og blev en fortjent nummer to i Premier League, så han skal spille Champions League. Har man en stor stjerne der, skal man så rykke videre eller tage et år eller to mere, hvor man ved, at man spiller hver gang og er en del af et hold, der spiller rigtig god fodbold?”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark