Premier League Magasinet

DEN DANSKE BEVAEGELSE

-

Der er sket meget, siden La Liga for ti år siden var et helt lukket land for danske fodboldspi­llere. I den kommende saeson tørner fem danskere således ud for spanske klubber, og en del af dem er endda nøglespill­ere. Ikke mindst i Celta Vigo, hvor der er opstået en lille dansker-koloni. Det trak måske ikke de store overskrift­er i den spanske presse, da Andrew Hjulsager med godt fem minutter tilbage af kampen blev skiftet ind i kampen mod Osasuna. Men søndag den 19. februar 2017 blev alligevel speciel set med danske øjne, da debuten til Hjulsager betød, at fem danskere for første gang nogensinde havde fået spilletid i én og samme La Liga saeson.

Nu er kvantitet ikke lig med kvalitet, men selvom vi hverken har Jensen, Simonsen eller Laudrup rendende rundt i det spanske, så har i hvert fald fire af de fem danske legionaere­r formået at saette et aftryk på spansk fodbold. Og om ikke andet står den kommende saeson i stor kontrast til saesonen 2008/2009, hvor ingen danskere var repraesent­eret i Spaniens bedste raekke.

Det største aftryk har Michael Krohn-dehli uden tvivl efterladt. Den nu 34-årige midtbanest­rateg fik desvaerre hele sidste saeson spoleret af den skade, han pådrog sig i semifinale­n i Europa League året forinden. Han nåede kun akkurat at blive klar til de sidste par kampe. Det lignede umiddelbar­t en gestus fra klubben til Krohn-dehli, hvis kontrakt stod til at løbe ud, men Sevilla valgte at HOLDFEOTOF:ARSITTZAPU/ÅSAHLVAADM­OR OSAGS skrive en ny et-årig kontrakt. Inden skaden var Krohn-dehli en central spiller for Sevilla, og med Sevillas ansaettels­e af Eduardo Berizzo bliver han genforenet med den traener, han nåede at spille under et enkelt år i Celta Vigo.

Netop Celta Vigo er interessan­t set med danske øjne. For på Balaídos i Gallicien render der

HVILKEN SAESON VENTER FORUDE

Espanyol kunne sagtens blive en af denne saesons store overraskel­ser. Med kinesiske penge i ryggen har klubben handlet godt ind og skabt et baeredygti­gt fundament. Truppen er ikke fuld af store stjerner, men den er bundrutine­ret. Modsat mange af de andre bejlere til subtop placeringe­rne, så skal Espanyol ikke bekymre sig om europaeisk fodbold og kan rette fuld fokus på La Liga.

hele tre danske spillere rundt. Til at afløse Krohn-dehli hentede les celestes tilbage i 2015 Daniel Wass. Og det har de naeppe fortrudt hos Celta. Den tidligere Brøndby-spiller er blevet en central figur på det hold, der sidste år var taet på at spille sig i Europa League finalen. Hans dødbolde og ikke mindst fight har givet ham en stor status blandt klubbens passionere­de fans.

Helt samme status har Pione Sisto endnu ikke opnået, men angriberen­s første saeson hos Celta var mere end godkendt. Den tidligere Midtjyllan­d-spiller havde ikke problemer med at tage skridtet fra Superligae­n til en af verdens bedste ligaer, og selvom der var udfald undervejs, så blev det trods alt til seks mål og fire assist fordelt ud på 49 kampe i saesonen. Selvom han nu skal til at vise sit vaerd over for en ny traener, så vil det alligevel undre, hvis ikke også han bliver fast mand i denne saeson.

Sidste mand i danskertri­oen er førnaevnte Andrew Hjulsager. Han kom til klubben i vinterpaus­en, og efter en indkørings­periode fik han sluttet godt af med et par kampe og et fremragend­e mål. Det var primaert som højre kant i et 4-3-3 system, at han blev brugt, og det bliver formentlig en saeson, der primaert kommer til at bestå af indhop, så han kan vende sig til tempoet i La Liga.

En der til gengaeld kan se frem til masser af spilletid er Riza Durmisi. Hvis han bliver i Betis vel at maerke. For landsholds­spilleren efterlod i sin første saeson i det spanske så solidt et aftryk, at flere europaeisk­e topklubber på rygtebasis saettes i forbindels­e med danskeren. Ligesom så mange andre klubber har Betis fået ny traener henover sommeren, men selvom Setién først skal laere sin trup at kende, så ligner Durmisi også en fast mand i den kommende saeson.

Endelig så render dansk/spanske Gonzalo Jørgensen fortsat rundt i Atletico Madrid. Her er han blevet rykket op fra ungdomshol­det til reserverne, og det er også her, vi skal forvente at se ham i den kommende saeson.

Men hvem ved. Måske han en dag slutter sig til Krohn-dehli, Wass, Durmisi, Sisto og Hjulsager og bliver en del af den danske bevaegelse, der er i gang i La Liga.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark