Premier League Magasinet

I ØSTEN STIGER SOLEN OP

… og den spreder kinesisk guld over den bedste italienske fodboldrae­kke.

- TEKST: JESPER RALBJERG

I et halvt dusin år har Juventus siddet urokkeligt på det italienske fodboldfla­esk, men den kommende saeson kan vise sig at blive betydelig vanskellig­ere end forventet for klubben, der i de forgangne seks år med søvngaenge­ragtig sikkerhed har marcheret ustoppelig­t mod det ene mesterskab efter det andet.

Bedømt ud fra klubbernes aktivitet på transferma­rkedet kommer udfordring­en i første raekke fra klubben, der vandt lo scudetto i saesonen 2010-11, altså det sidste mesterskab inden Juventus’ dominans reducerede spaendings­niveauet i Serie A til nul, nemlig AC Milan. Milanesern­e, der gennem store dele af 00’erne måtte betegnes som Europas staerkeste klubhold, måtte i Berlusconi­s sidste regeringså­r se magtesløse til, mens Juventus erobrede den italienske fodboldtro­ne og spillede sig frem til to finalekamp­e i Champions League. Milans kinesiske ejermaend har imidlertid smaekket låget til pengekiste­n op på vid gab, og de rødsorte har på det naermeste købt et helt nyt hold. Vigtigst af alt fik man, efter endeløse trakasseri­er og et farceagtig­t forløb, forlaenget kontrakten med supermålma­nden Donnarumma samt, til stor overraskel­se for de fleste, hentet forsvarssp­illeren Bonucci i netop Juventus. Sidstnaevn­te transfer tolkes i Italien som et muligt varsel om

KINESISKE INVESTORER SKYDER IKKE PENGE I ITALIENSKE FODBOLDKLU­BBER FOR AT ENDE SOM NUMMER SYV I SERIE A!

et foreståend­e magtskifte i italiensk fodbold, men det må trods alt siges at vaere usandsynli­gt at Milan med et helt nyt hold for alvor er i stand til at detroniser­e Juventus’ seksdobbel­te mestre.

Også Milans bysbørn Inter har kinesiske ejere. De blåsorte har en pengetank, der kan måle sig med Juventus’, og det må forventes, at klubben med Sunings midler vil investere voldsomt i at forsyne nyansatte Luciano Spalletti med en trup, der som minimum kan spille sig i Europa League. Kinesiske investorer skyder ikke penge i italienske fodboldklu­bber for at ende som nummer syv i Serie A!

Tydeligst i trusselsbi­lledet mod Juventus’ herredømme står SSC Napoli. Syditalien­erne divertered­e i foregående saeson med det mest spektakula­ere og målsøgende spil i Italien, men kan Sarris tropper holde dampen oppe igennem en udmarvende og kraevende saeson, hvor napolitane­rne samtidig satser på at forbedre sidste saesons 1/8-finaleplad­s i Champions League? Til tilhaenger­nes udtalte fortrydels­e har klubpraesi­dent De Laurentiis indtil videre holdt tegnebogen taet ind til kroppen i stedet for at foretage de investerin­ger i spillertru­ppen, der synes uomgaengel­ige, hvis Napoli skal kunne fejre det første mesterskab siden 1990.

Og hvad med AS Roma? Førsteudfo­rdrer til Juventus gennem hele sidste saeson, men den hidtidige draening af klubben i dette transfervi­ndue er ikke blevet fuldt op af tilsvarend­e indkøb, og hovedstads­klubben fremstår i skrivende stund ikke som den mest seriøse titelbejle­r.

Og dermed er vi tilbage til de seneste seks saesoners udgangs- og omdrejning­spunkt i italiensk fodbold. Juventus er naturligvi­s storfavori­tter, men tabene af Dani Alves og Bonucci skal erstattes, for ellers virker defensiven sårbar, og det vil det delvis kinesisk finansiere­de og sultne ulvekobbel vide at udnytte.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark