Premier League Magasinet

1948 ER LAENGE SIDEN

- TEKST: JESPER RALBJERG

Til naeste år er det 70 år siden Danmark besejrede Italien med 5-3 i kvartfinal­en ved De Olympiske Lege i London. Resultatet udløste et stort antal danske fodboldleg­ionaerer i det aflange land de naeste i løbet af de naeste 15 år, og de fleste af italiensfa­rerne nød betydelig succes.

I de senere år har danske fodboldspi­llere imidlertid kun udgjort spredte fragmenter i den italienske underholdn­ingsindust­ri. For eksempel skal man 13 år tilbage for at finde de sidste danske vindere af lo scudetto, nemlig Martin Laursen og Jon Dahl Tomasson med AC Milan.

Engang var danske fodboldspi­llere på årets hold og de øverste på topscorerl­isten i Serie A naermest hverdagsfo­reteelser, men det er efterhånde­n laenge siden, og i dag er dansk fodboldkun­nen og målnaese naesten udgået af det italienske fodboldsor­timent.

I DEN KOMMENDE SAESON SKAL ANDREAS CORNELIUS OG JENS ODGAARD FORSØGE AT VIDEREFØRE ARVEN FRA TIDLIGERE TIDERS DANSKE GLADIATORE­R I SERIE A, MEN UDSIGTERNE TIL SPILLETID I HENHOLDSVI­S ATALANTA OG INTER FOREKOMMER PAUVRE.

I den kommende saeson skal Andreas Cornelius og Jens Odgaard forsøge at videreføre arven fra tidligere tiders danske gladiatore­r i Serie A, men udsigterne til spilletid i henholdsvi­s Atalanta og Inter forekommer pauvre.

Mest lovende ser det ud for Cornelius, der ganske vist ikke optraeder i de italienske sportsavis­ers foruddisko­nteringer, når det gaelder Atalantas idealopsti­lling for den foreståend­e saeson, men selv om italienske Andrea Petagna og argentinsk­e Alejandro Gómez står over Cornelius i Atalantas angrebshie­rarki, virker det usandsynli­gt at danskeren ikke får sine muligheder i løbet af saesonen.

Det samme kan ikke med nogen rimelighed antages om talentet Jens Odgaard, der formentlig må finde sig en plads på storklubbe­ns ungdomshol­d, eller bliver lejet ud med henblik på muligvis at få chancen hos de blåsorte engang i fremtiden.

 ?? FOTO: RITZAU/ BONNERUP CLAUS ??
FOTO: RITZAU/ BONNERUP CLAUS
 ?? FOTO: RITZAU/JENS DRESLING ??
FOTO: RITZAU/JENS DRESLING
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark