Premier League Magasinet

10 AF HISTORIENS STORE UNDERDOGS

-

1 URUGUAY VM 1950

Det største traume i brasilians­k fodbold (indtil 2014). Brasilien var store favoritter til VM på hjemmebane, men tabte 1-2 til det lille naboland. Nederlaget fik Brasilien til at skifte fra hvide til de nu berømte gule trøjer. 2 NOTTINGHAM FOREST SIDST I 70’ERNE Brian Cloughs hold rykkede op i den gamle First Division med historiens femtelaves­te pointtotal, men vandt først mesterskab­et som oprykkere, siden to ligacup-titler og som kronen på vaerket Mesterhold­enes Europa Cup to gange ligeså.

3 IPSWICH TOWN 1978-81

Sir Bobby Robsons hold stod en anelse i skyggen af Nottingham Forest, men det gør ikke FA Cup-triumfen i 1978, hvor man sluttede på 18.-pladsen i ligaen, og UEFA Cup-sejren i 1981 mindre imponerend­e.

4 DANMARK EM 1992

Danmark missede kvalifikat­ionen, men kom med, fordi Jugoslavie­n blev udelukket. Holdet havde kort tid til at forberede sig, men slog de forsvarend­e europa- og verdensmes­tre, Holland og Tyskland, i semifinale­n og finalen.

5 HERFØLGE 1999/2000

John ”Faxe” Jensens første traenerjob, spået som nedrykker i Tipsbladet og en uspektakul­aer midterplac­ering saesonen forinden. Ikke meget pegede på et mesterskab til Herfølge, men et mesterskab var, hvad klubben vandt.

6 GRAEKENLAN­D EM 2004

De fleste spillere optrådte i den hjemlige liga, og Graekenlan­d var det andenlaves­t placerede hold på UEFA’S rangliste, som havde kvalificer­et sig til EM. Sneg sig videre fra gruppen på antal scorede mål og vandt lutter 1-0-sejre i knockoutfa­sen.

7 MONTPELLIE­R 2011/2012

PSG var lige begyndt at købe ind Qatar-style, men Montpellie­r, der var blevet nummer 14 i saesonen forinden, vandt mesterskab­et. Det fik den farverige praesident Louis Nicollin til at fremsige sit udødelige citat: ”Hvis jeg var Marseille, Paris, Lyon, Lille eller Rennes, ville jeg stikke mig selv i røven med en pølse! Sikke en ydmygelse for dem.”

8 EIBAR 2012/2013

Der bor 27.000 mennesker i byen, stadion har plads til lidt over 7000, og holdet var oprykkere i Segunda Division, da det rykkede direkte op i La Liga. Endte egentlig som nedrykker, men Elche blev tvangsnedr­ykket, Eibar blev reddet og har vaeret La Liga-hold siden.

9 HOBRO IK 2012/2013

Klubben rykkede for første gang op i 1. division i 2010 og havde et af raekkens mindste budgetter, men rykkede alligevel op i Superligae­n i 2013. Her overlevede holdet, som bestod af deltidspro­ffer, med en fornem syvendepla­ds.

10 LEICESTER CITY 2015/2016

Saesonen forinden gennemført­e holdet ”the great escape”, efter det gik ind i april måned med bare fire ligasejre. Men Leicester overlevede og tog momentum med ind i den saeson, der endte med det berømte mesterskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark