Premier League Magasinet

TREKAMP I TOPPEN

Atlético Madrid har oprustet markant og kommer formentlig til at byde de to store op til dans, når Barcelona skal finde sig selv, og Real Madrid forbereder sig på livet efter Cristiano Ronaldo.

- Tekst: Nicolai Lisberg

De gjorde det i 2014. Overrasked­e alt og alle og vandt ligaen foran Barcelona og Real Madrid. Dengang blev der talt om en sensation, men hvis Atlético Madrid den 26. maj naeste år kan løfte pokalen, for sådan en uddeler ligaforbun­det nu endelig til mestrene efter sidste spillerund­e, så vil det ikke vaere en overraskel­se, men resultatet af en langsigtet filosofi og en benhård satsning. For under et år siden så det ellers ud til, at Los Colchonero­s var på vej mod – om ikke enden– så i hvert fald mindre glamourøse tider. Diego Simeone lignede en mand, der

gerne ville til Inter, Antoine Griezmann ville bare gerne vaek, klubben var ramt af en transferka­rantaene, og det nye stadion mødte massiv kritik fra klubbens fans allerede inden åbningen. Men i september 2017 forlaenged­e Diego Simeone kontrakten med yderligere to år, og så var det, som om alt langsomt faldt i hak. Diego Costa kunne endelig spille fra januar af, fansene tog så småt det nye stadion til sig, og i juni i år forlaenged­e først Diego Godín og siden Antoine Griezmann så kontrakten med Atlético Madrid, mens der midt imellem de to forlaengel­ser også var tid til at fortaelle, at klubben havde hentet en af Europas mest eftertragt­ede spillere, nemlig Thomas Lemar. Atlético havde denne sommer valget mellem igen at afgive sine bedste spillere til konkurrent­erne eller tage kampen op. De valgte det sidste, og tak for det. For det giver som udgangspun­kt dette års La Liga en trekamp, som den vi så i 2014, og det giver ligaen noget af den spaending tilbage, som den savnede i sidste saeson, hvor Barcelona ret beset sikrede sig titlen allerede lillejulea­ften med en sejr over Real Madrid.

FORMATIONS­SKIFT OG GENOPBYGNI­NG

På papiret er Barcelona selvfølgel­ig favoritter til igen at vinde ligaen. Anderledes kan det ikke vaere, når den forsvarend­e mester

endda opruster. Klubikonet Andrés Iniesta er vaek, men til gengaeld kan januarindk­øbet Philippe Coutinho spille en hel saeson, og så har de med indkøbene af Malcom, Arthur, Arturo Vidal og Clément Lenglet styrket bredden på et mandskab, der så traet ud i slutningen af sidste saeson. Også selvom Yerry Mina, André Gomes, Lucas Digne og Aleix Vidal er skiftet vaek. Ernesto Valverdes opgave bliver derfor at give nogle af sine profiler et hvil, ligesom flere af klubbens fans gerne ser, at han går vaek fra 4-4-2-formatione­n og over til den 4-3-3-formation, der er så indgroet en del af FC Barcelona. For bag Barcelonas suveraene mesterskab gemmer sig en historie om, at spillet langt fra var lige så overbevise­nde, som slutstilli­ngen i sidste saeson ellers antyder. Ousmane Dembélé blev af forskellig­e årsager aldrig den forventede afløser for Neymar, og selvom holdet blev mere kompakt, så blev spillet med enkelte undtagelse­r sjaeldent sprudlende. Ernesto Valverde er naesten nødt til at spille mere offensivt end i sidste saeson for at tilfredsst­ille et kraesent publikum, der også fortsat skriger efter brugen af egne talenter fra La Masia, og spørgsmåle­t er, om han formår at lave den overgang uden at give afkald på den struktur, der gjorde Barcelona mere robuste i sidste saeson. Spørgsmål er der også nok af i Real Madrid, hvor kongeklubb­en forbereder sig på den første saeson efter Cristiano Ronaldo. 438 kampe, 450 mål og 131 assists. Det er de naesten absurde tal, som de på en måde skal erstatte. I skrivende stund er der ikke købt en afløser for portugiser­en, og måske sker det heller ikke. For med ansaettels­en af Julen Lopetegui som afløser for Zinedine Zidane er Real Madrid fortsat i den retning, de har bevaeget sig henimod de seneste par år. Galácticos-tiden er forbi, og i stedet satses der ungt og spansk. Der er for tredje år i traek solgt spillere for flere penge, end der er handlet for, og efter tre år med tre Champions League-trofaeer virker det til, at Real Madrid er i gang med at bygge et nyt storhold op. Et storhold uden Cristiano Ronaldo, hvilket de nok er glade for i Atlético Madrid, mod hvem portugiser­en i sine ni år i klubben nettede 22 gange. Med Real Madrid uden deres absolutte profil, et Barcelona-mandskab, der skal finde ud af, hvilket ben de skal stå på, samt et Atlético Madrid-mandskab, der satser stort, er der lagt op til en trekamp i toppen.

FØRSTE SAESON EFTER CRISTIANO RONALDO. 438 KAMPE, 450 MÅL OG 131 ASSISTS. DET ER DE NAESTEN ABSURDE TAL, SOM REAL MADRID SKAL FINDE EN MÅDE AT ERSTATTE.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark