Premier League Magasinet

LARSEN STÅR MED DE BEDSTE KORT PÅ HÅNDEN

Syv danskere har mulighed for at komme i kamp i Serie A i den foreståend­e saeson, men ingen af dem er på forhånd tiltaenkt en hovedrolle. Lysest ser situatione­n ud for Jens Stryger Larsen i Udinese.

- Tekst: Jesper Ralbjerg

Står de italienske mediers forhåndsvu­rderinger til troende, kommer den foreståend­e saeson i Serie A kun i meget begraenset omfang til at byde på spilletid til de danske italiensfa­rere. Af de syv danskere der skal tjene daglønnen i italiensk fodbold – Andreas Cornelius i Atalanta, Jacob Rasmussen i Empoli, Christian Nørgaard i Fiorentina, Riza Durmisi i Lazio, Joachim Andersen i Sampdoria, Jens Odgaard i Sassuolo og Jens Stryger Larsen i Udinese – er det kun sidstnaevn­te der spås en reel chance for en plads i klubbens startopsti­lling. I sidste saeson blev det til 30 optraedene­r i Serie A og et enkelt mål for Stryger Larsen. Det er absolut mere end godkendt for landsholds­backen. Backkolleg­aen Riza Durmisi kan med sine offensive kvaliteter blive et ekstra våben i Lazio-traener Simone Inzaghis arsenal. Inzaghis mandskab vil gerne frem over stepperne, og hovedstads­klubben har naeppe hentet Durmisi fra Betis for at lade ham tilbringe hele saesonen på reservebae­nken. Durmisi skal kaempe mod belgiske Lukaku og rumaenske Radu om pladsen på Lazios

venstre kant, men det skulle vaere underligt hvis der ikke bliver plads til danskeren før eller siden. Lazios spillestil passer glimrende til Durmisis karakteris­tika, og det skal blive interessan­t at se hvad det kan blive til for Durmisi i Lazio. I Bergamo skal Andreas Cornelius forsøge at fortraenge enten Gomez eller Zapata fra Atalantas startopsti­lling. Som udgangspun­kt er Cornelius – i bedste fald – traener Gasperinis tredjevalg til angrebet, men saesonen bliver lang, og chancen skal nok opstå. Knap så lyst ser det ud for Christian Nørgaard i Fiorentina, hvor der er hård kamp om pladserne på midtbanen, om end fravaeret af kroatiske Milan Badelj naturligvi­s øger danskerens chance for en plads i rampelyset. Derimod ser Joachim Andersen ud til at kunne få en del spilletid i Sampdorias midterfors­var. Ungersvend­ene Odgaard (19 år) og Rasmussen (21 år) skal formentlig betragte saesonen 2018-19 som et laereår. Skulle det blive til mere end en håndfuld kampe fra start for denne duo, vil det vaere at betragte som en positiv overraskel­se.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark