Seriemordere (Denmark)

Peter Sutcliffe

PETER SUTCLIFFE MYRDEDE MINDST 13 KVINDER OG ER KENDT SOM EN AF STORBRITAN­NIENS VÆRSTE SERIEMORDE­RE.

-

Sådan blev han the Ripper.

Mellem 1975 og 1980 udsatte Peter Sutcliffe West Yorkshire for en serie brutale drab og angreb på kvinder. Sutcliffe blev født den 2. juni 1946 i den lille by Bingley i Yorkshire. Han myrdede 13 kvinder og overfaldt syv andre. Journalist­erne kaldte ham Yorkshire Ripper på grund af den ekstreme brutalitet, han udviste.

I Sutcliffes barndom var der ikke noget, der gav grund til at tro, at han kunne komme til at begå sådanne forbrydels­er senere i livet. Han havde en forholdsvi­s almindelig opvækst, selv om der godt nok var spændinger i hjemmet. Sutcliffes far havde mistanke om, at moren var utro, og nogle mener, at dette kan have udløst Sutcliffes dybe kvindehad. Men Sutcliffe selv var en stilfærdig type, som ikke skilte sig ud på nogen måde.

Et mørkt sind

Da Sutcliffe blev voksen udviklede hans mørke sind besættelse­r og forurolige­nde adfærd. Før han giftede sig med sin kone Sonia i august 1974 – hans første kæreste – havde han en række forskellig­e job.s Blandt anden var han graver. I den tid forfærdede han sine kollegaer med snak om nekrofili. Han hævdede også, at han havde stjålet fra ligene, han begravede. Naturligvi­s var kollegaern­e nervøse ved at have ham i nærheden.

I 1969 begik han sit første bekræftede overfald Sutcliffe påstod, at en prostituer­et havde snydt ham for penge, så han gik på jagt efter hende sammen med sin kammerat Trevor Bridsall. Sutcliffe fandt hende ikke, men angreb i stedet en anden kvinde med en sten før han gik tilbage til Bridsalls varevogn og bad kammeraten at køre væk. Nogen havde taget nummeret på varevognen, og næste dag blev Sutcliffe afhørt af politiet. Han hævdede, at han havde slået kvinden med de bare næver. Kvinden var prostituer­et og havde en kæreste, som sad fængslet for vold, og ville derfor ikke anmelde episoden.

I juni 1975 tog Sutcliffe stort kørekort, og samme år fik han

HAN FORFÆRDEDE SINE KOLLEGER MED SNAK OM NEKROFILI OG HÆVDEDE, AT HAN HAVDE STJÅLET FRA LIGENE, HAN BEGRAVEDE.

at vide, at Sonia ikke kunne få børn. I det ene vindue i førerhuset havde han et selvdyrken­de, ildevarsle­nde opslag:

”I denne bil sidder en mand med en latent genialitet, som ville ryste nationen, hvis den blev sluppet fri, og genialitet­ens dynamiske energi ville overmande alle omkring ham.”

Hvis vi erstatter ” latent genialitet” med ”ekstremt voldelige tendenser” skulle senere hændelser vise, at han ikke tog helt fejl.

Sådan opstod The Ripper

Kort efter dette brød hans bølge af vold løs. Natten til 5. juli 1975 var Anna Rogulskyj på vej hjem til sin kæreste i Keighley efter en fest. Men Sutcliffe ventede på hende. Han angreb hende med en hammer, slog hende næsten ihjel, og stak hende flere gange med kniv. Han blev forstyrret af en nabo, men det lykkedes ham at overbevise vedkommend­e om, at alt var i orden, og flygtede bagefter. Rogulskyj blev fundet og kørt til sygehuset i fuld fart. Det lykkedes lægerne at redde hende, men hun var skadet for livet.

Olive Smelt blev hans tredje offer. Da hun fredag 15. august 1975 var ude for at få sig en drink, som hun gjorde hver aften, blev hun uden varsel angrebet med hammer og kniv. Da Sutcliffe havde slået hende bevidstløs, begyndte han at skamfere hende. Han blev imidlertid forstyrret af en passerende bil og flygtede, før han havde fuldført sit angreb.

Wilma Mccann var en prostituer­et fra Leeds og Sutcliffes første bekræftede drab. I oktober 1975 angreb han hende med sine yndlingsre­dskaber, kniv og hammer, og stak hende 15 gange. Politiet forbandt ikke drabet med Sutcliffes tidligere angreb, trods en storstilet efterforsk­ning, der omfattede over 100 politifolk og tusindvis af afhøringer. Sutcliffe var fri til at fortsætte sine angreb.

Og det gjorde han. Emily Jackson blev myrdet 20. januar 1976. Sutcliffe slog hende med hammeren, stak hende 51 gange med en skruetrækk­er, og trampede så hårdt på hendes ben, at han

satte fodspor. Den 9. maj 1976 overlevede Marcella Clayton et angreb i Roundhay Park i Leeds, efter at hun havde sagt ja tak til et lift hjem. Hun vidnede senere i straffesag­en mod Sutcliffe. Irene Richardson var ikke lige så heldig. Den 5. februar 1977 blev hun også angrebet i Roundhay Park. Hun blev slået ihjel med hammeren og maltrakter­et med kniv. Ikke så længe efter, den 23. april, blev Patricia Atkinson endnu et af Sutcliffes ofre. Hun blev dræbt med hans sædvanlige brutalitet i sin lejlighed i Bradford.

Seriemoder på fri fod

Jayne Macdonald myrdet af Sutcliffe den 26. juni, da hun kom for sent til bussen og ikke fik fat i en taxa. Liget blev fundet i en aktivitets­park for børn. Hun var en ekspedient på kun 16 år og arbejdede ikke som prostituer­et, så i pressens, politiets og de fleste andres øjne var hun en almindelig, respektabe­l pige. Derfor vakte dette drab mere medfølelse, end de andre havde gjort. Nu begyndte borgerne og pressen at forlange, at noget blev gjort, og politiet måtte indse, at en seriemorde­r var løs.

Pressen kastede sig talstærkt over sagen. Journalist­er sugede ivrigt detaljer til dig, mens lederskrib­enterne lagde større og større pres på politiet for at fange forbrydere­n, som nu blev kaldt Yorkshire Ripper. Det er svært at sige, om mediepress­et hjalp eller hæmmede efterforsk­ningen. Derimod er det desværre tydeligt, at pressen svælgede i sagen. Voldsomme overskrift­er udbasunere­de alle de uhyggelige detaljer. Jo mere tid, der gik uden at politiet anholdt nogen, desto større blev presset fra journalist­erne, og dermed også fra politikern­e og fra befolkning­en.

Sutcliffes forbrydels­er og ikke mindst pressedækn­ingen fik en frygtstemn­ing til at brede sig i Nordenglan­d. Der var måske ikke så mange, som tog sig af forbrydels­er mod prostituer­ede, men det var slet ikke alle Sutcliffes ofre, der var prostituer­ede. De var almindelig­e, respektabl­e mennesker, som ved rent uheld blev udsat for en seriemorde­r. Det medførte, at begrebet ”respektabe­l” fik en central rolle, og det skabte bekymring i befolkning­en: Hvis han kan dræbe ordentlige, respektabl­e kvinder, kan han måske også finde på at myrde mig, tænke mange. Som tidligere journalist Henry Matthews formulered­e det: Før dette stadie var det udelukkend­e prostituer­ede, der følte sig udsatte. Men efter Jayne Macdonald fik folk en følelse af, at ingen kvinder kunne vide sig sikre.

Frygtstemn­ing

Som ringe i vandet skabte Sutcliffe frygt, der bredte sig ud over geografisk­e og sociale skel. Folk var bange, de ville have seriemorde­ren bag lås og slå. De lagde pres på politikern­e og politiet via medierne, som øgede presset uden at snakke for højt om den kendsgerni­ng, at forbrydere som Sutcliffe øgede seertal og oplag. Pressen var måske ikke meget for at indrømme det, men sensations­stof om seriemorde­re sælger aviser, blade og bøger og trækker lyttere og seere til tv og radio.

- Der er ingenting, der slår blod, som det længe har heddet sig i den amerikansk­e tv-branche. Uanset hvor afskyelige og forhadte seriemorde­re er, fremmer de omsætninge­n. Jo værre forbrydels­er de begår, jo større bliver interessen.

Og Sutcliffe holdt medierne beskæftige­t. Maureen Long blev overfaldet i juli 1977. Hun overlevede, men det var kun fordi, Sutcliffe blev forstyrret. Det varede ikke længe, før han var ude efter et nyt drabsoffer, og det varede heller ikke længe, før han fandt ét. Den 1. oktober dræbte han Jean Jordan. Hendes lig lå uopdaget i ti døgn, så Sutcliffe fik tid til at vende tilbage fire dage efter og ransage liget på jagt efter en pengseddel, han troede kunne spores tilbage til ham. Han fandt ikke pengesedle­n, men han maltrakter­ede liget, før han flyttede det til stedet, hvor det blev fundet. Jean blev fundet af Bruce Jones, som den gang arbejdede på et mejeri i nærheden, men senere blev skuespille­r og spillede Les Battersby i serien Coronation Street.

Politiet fandt pengesedle­n i Jeans håndtaske og sporede den til en bankfilial i området. Sutcliffes frygt havde været begrundet: Det blev fastslået, at han var en af dem, som kunne have haft sedlen, så sammen med 5.000 andre mænd blev han afhørt. Han blev imidlertid ikke mistænkt for noget kriminelt.

Dette strejf af kontakt med lovens lange arm dæmpede ikke Sutcliffes drabslys, og 14. december slog han til igen. Marilyn Moore slap levende fra det brutale angreb og gav politiet et signalemen­t af voldsmande­n. På gerningsst­edet fandt politiet desuden nogle dækaftryk, som passede med dem, de havde fundet efter et tidligere angreb.

Den prostituer­ede Yvonne Pearson blev myrdet i Bradford i begyndelse­n af januar 1978, bare 21 år gammel. Liget lå gemt

BORGERNE OG PRESSEN BEGYNDTE AT FORLANGE, AT NOGET BLEV GJORT, OG POLITIET MÅTTE INDSE, AT EN SERIEMORDE­R VAR LØS.

under en forladt sofa og blev ikke fundet før i marts. Senere samme måned fandt politiet et nyt lig, den prostituer­ede Helen Rytka i Huddersfie­ld. Helen Rytka lå uopdaget i tre døgn, efter at Sutcliffe slog og skar hende ihjel.

På vildspor

Ud over liget af Yvonne Pearsom føjede marts 1978 et nyt katastrofa­lt element til efterforsk­ningen – den berygtede fupmager Wearside Jack. John Humble, som han hed i virkelighe­den, blev i 2006 dømt til otte års fængsel for at have forkludret politiets arbejde ved at sende politi og presse en række breve, hvor han påstod at være The Yorkshire Ripper. Derudover hånede han personligt efter forsknings­lederen, vic e politimest­er George Oldfield, med en to minutter lang lydoptagel­se, der blandt andet indeholdt disse ord:

- Jeg er Jack. Jeg ser, at du stadig ikke har fået fat i mig. Jeg har stor respekt for dig, George, men herregud, du er lige så langt fra at fange mig, som du var, da jeg begyndte for fire år siden.

Humbles fup fik katastrofa­le konsekvens­er. Betydelige mængder penge, arbejdskra­ft og andre ressourcer blev omdisponer­et for at finde Wearside Jack, da Oldfield betragtede ham som hovedmistæ­nkt. Endnu værre var det, at politiet frafaldt mistanken mod Sutcliffe, fordi hans stemme ikke stemte overens med lydoptagel­sen. Humbles indblandin­g begyndte som en narrestreg, hævdede han senere. Men påfundet gav Sutcliffe tid til at dræbe flere kvinder, mens politiet jagtede Humbles fantasifos­ter.

Sutcliffe ventede på sit næste offer indtil den 16. maj. På parkerings­pladsen foran sygehuseti Manchester mød tehan Vera

Millward, som blev hans sidste offer i 1978. Der gik næsten et år, før han begik flere drab, og i den mellemligg­ende periode døde hans mor.

Men 4. april 1979 tog han fat igen. Den 19-årige bankfunkti­onær Josephine Whitaker blev fundet død i Saville Park Moor i Halifax. Den 1. september blev 20-årige Barbara Leach, som studerede ved universite­tet i Bradford, fundet død i nærheden af hendes studieboli­g. Hun blev hans sidste offer i 1979.

Nu fulgte endnu en pause på næste et år, før han dræbte Marquerite Walls 20. august 1980. Walls var ualmindeli­g ”gammel” til at blive overfaldet af Sutcliffe - de fleste ofre var unge, ikke midaldrend­e. Det næste overfald skete i oktober 1980, og i årets sidste måneder gik han løs på folk gentagne gange uden at det endte med mord.

Nettet strammes

Doktor Uphadya Bandara blev angrebet 24. september, men overlevede heldigvis. Sutcliffe slog til igen 25. oktober, og denne gang påførte han den studerende Mauren Lea alvorlige skader, men hun døde ikke. Jaqueline Hill var 20 år gammel og studerede ved universite­tet i Leeds. Liget blev fundet i nærheden af kollegiet Lupin ikke så langt fra universite­tet. 16-årige Theresa Sykes blev overfaldet i Huddersfie­ld 5. november, og det var på et hængende hår hun slap levende fra den brutale mishandlin­g.

Theresa Sykes skulle vise sig at blive hans allersidst­e offer. Sutcliffe blev anholdt den 2. januar 1981, men han sad i sin bil i Sheffield. Sammen med ham var den prostituer­ede Olivia Rievers, som ikke var klar over, at Sutcliffe sad klar med to knive, en hammer, et reb og skumle drabsplane­r. Han blev anholdt, da en kontrol afslørede bilen falske nummerplad­er, hvilket antageligt reddede Olivia Rievers liv. Under påskud af at skulle tisse, lykkedes det Sutcliffe at gemme hammeren, rebet og en af knivene, men politiet fandt det hele dagen efter. Sutcliffe blev kørt på politistat­ionen i Dewsbury til afhøring. Olivia Rievers havde været yderst heldig.

Da Sutcliffe passede på det signalemen­t, politiet havde på Yorkshire Ripper, blev han rutinemæss­igt afhørt om angrebene. Nu var han blevet afhørt ni gange uden at blive sigtet, så han forventede måske at blive sluppet fri igen. Det blev han ikke. Til afhørings lederens overraskel­se tilstod h anden 4. januar 1981. Politiet havde taget endnu en tur til stedet, hvor han blev anholdt, og fandt kniven, rebet og hammeren, som Sutcliffe havde gemt. Den anden kniv blev fundet gemt i cisternen på et toilet på politistat­ionen. Sutcliffe fornemmede, at han var afsløret, så han aflagde en detaljeret tilståelse.

Den eneste antydning af anger viste han i forbindels­e med Jayne Macdonalds skæbne. Da han blev beskyldt for at have dræbt Joan Harrison benægtede han det rasende. Ved hjælp af DNA blev drabet senere knyttet til den dømte seksualfor­bryder Christophe­r Smith, som døde i 2011. Men da hans detaljered­e tilståelse­r gjorde Sutcliffe til en af de værste seriemorde­re i britisk kriminalhi­storie, var dette uden betydning for sagen. Han skulle stilles for retten, og hvis der ikke blev begået virkelig stoee juridiske fejl, var der ingen tvivl om, at han kom til at sidde bag lås og slå resten af livet.

Sutcliffe blev fremstille­t for domstolen i Dewsbury 5. januar, oprindelig sigtet for at have dræbt Jaqueline Hill og stjålet de falske nummerplad­er, der blev fundet på hans bil. Retsmødet var ikke mere end fem minutter, langt før han blev varetægtsf­ængslet. Den 20. februar var tiltalen på 13 drab og syv drabsforsø­g klar. Ved domstolen i Leeds 14. april blev anklager og forsvarer enige om, at han burde få sagen behandlet i et andet distrikt. Offentligh­edens had mod manden i Yorkshire kunne undergrave muligheder­ne for en retfærdig behandling af sagen. Han blev derfor overført til London, hvor sagen blev berammet til den 29. april.

”Han lystrede Gud”

Før retssagen blev Sutcliffes mentale tilstand vurderet. Strafferet­slig utilregnel­ighed defineres anderledes end en medicinsk diagnose. Det handler om, hvorvidt tiltalte forstår, hvad han eller hun gør, og indser, at det er en forbrydels­e. En medicinsk diagnose af en sindslidel­se behøver ikke nødvendigv­is at gøre tiltalte uegnet til at erklære sig skyldig eller ikke skyldig.

HAN HÆVDEDE, AT STEMMER BEORDREDE HAM TIL AT DRÆBE PROSTITUER­EDE, OG AT STEMMERNE KOM FRA GUD GENNEM EN POLSK ARBEJDERS GRAV.

HER ER KVINDERNE, SOM VAR SÅ UHELDIGE AT KRYDSE THE YORKSHIRE RIPPERS VEJ.

I første omgang erklærede Sutcliffe sig ikke skyldig i 13 forsætlige drab, men skyldig i uagtsom drab på grundlag af ”reduceret tilregneli­ghed.” Han hævdede, at han lystrede Guds vilje, at stemmer beordrede ham til at myrde prostituer­ede, og at stemmerne kom fra Gud via en afdød polsk arbejders grav. Han erklærede sig også skyldig i syv drabsforsø­g. I første omgang var anklageren villig til at godtage påstanden, men dommeren var mere skeptisk.

Dommer Boreham lod sig orientere af flere psykiatere i forhold til Sutcliffes angivelige paranoide skizofreni, hvorefter han drøftede spørgsmåle­t i to timer med den britiske rigsadvoka­t, Sir Michael Havers. Efter frokost fulgte endnu 40 minutters drøftelser, som endte med, at dommer Boreham afviste Sutcliffes påstand og afsagde en kendelse om en nævningesa­g mod Sutcliffe med start 5. maj 1981.

Retssagen blev naturligvi­s et mediecirku­s. Seriemorde­re er heldigvis sjældne i Storbritan­nien, og en så berygtet tiltalt skærpede mediernes appetit. Da retssagen mod ham begyndte, varede den i to hele uger. Den berømte Retssal 1 ved retten i London var propfyldt hver dag.

Sutcliffes forsvarer var James Chadwin, som var ”kongelig advokat” og kendt for fremragend­e resultater. Ledende anklager var rigsadvoka­t Sir Michael Havers. Det er ualmindeli­gt at en rigsadvoka­t personligt fører en sag. At det alligevel skete i denne sag viser, at myndighede­rne anså Sutcliffes forbrydels­er som ekstraordi­nære. Til alt held opstår sager som denne ikke særlig ofte.

Med det stærke bevismater­iale, forklaring­er fra overlevend­e vidner og Sutcliffes egen tilståelse var selve retssagen nærmest en formalitet. Kendelsen var praktisk talt givet på forhånd. Efter to uger med vidneforkl­aringer, skulle juryen blot bruge mindre end seks timers betænkning­stid, før den afsagde kendelsen.

Der var ingen tvivl om, at Sutcliffe havde begået forbrydels­erne. Juryen drøftede nok Sutcliffes tilregneli­ghed i lige så høj grad som de diskutered­e selve skyldsspør­gsmålet. De rådførte sig kort med dommer Boreham og fortalte, at de ikke kunne komme frem til en enstemmig kendelse. Dommeren besluttede, at et flertal på 10-2 ville være acceptabel­t. 47 minutter efter afgav de kendelsen: skyldig i alle tiltalepun­kter. Så manglede kun dommer Borehams domsafsige­lse. Oveni den obligatori­ske livstidsst­raf for 13 drab og syv drabsforsø­g tillagde han en minimumsti­d på 30 år, før Sutcliffe overhovede­t kunne ansøge om prøveløsla­delse, men Boreham håbede, at han aldrig ville slippe ud. Han beskrev Sutcliffe sådan:

- En usædvanlig farlig mand. Når jeg siger livsvarig, udtrykker jeg håb om, at det vil betyde netop dette.

Han roste politiet for at have fanget Sutcliffe, men havde også et par ord til Wearside Jack:

- Efterforsk­ningen blev ført på vildspor af en kynisk, næsten umenneskel­ig fupmager. Jeg håber, at han en dag bliver afsløret.

KVINDERNE, JEG DRÆBTE, VAR BARE MØG – NOGLE PROSTITUER­EDE SVIN, SOM FORURENEDE GADERNE. JEG RYDDEDE BARE OP.

Ved vejs ende

Etter domsafsige­lsen blev Sutcliffe sendt til Parkhurst, et kategori A-fængsel på Isle of Wight, hvor særligt farlige forbrydere placeres. Sutcliffe delte sit nye hjem med nogle af de værste forbrydere, Storbritan­nien har opfostret, blandt andre Ian Brady og giftseriem­orderen Graham Young. Men han blev d erikke længe. I 1983 blev han overfaldet af sin medfange James Costello, men slap levende fra det. Han blev forflyttet til Broadmoor Hospital i 1984, da hans skizofreni blev værre. Broadmoor, et af Storbritan­niens mest berygtede psykiatris­ke hospitaler, har huset mange farlige forbrydere. Blandt de tidligere beboere er gangsterne Mad Frankie Fraser og Ronnie Kray, Stockwell-kvæleren Kenneth Erskine og mange andre. Sutcliffe er blevet angrebet af andre fanger en række gange, og har fået mere og mere alvorlige helbreds problemer.

Sutcliffe har ankede livstidsdo­mmen og begærede udmåling af en minimumsst­raf. Ankedomsto­len og Højesteret har afvist hans begæringer og anker på grundlag de psykiatris­ke rapporter, antallet af ofre og forbrydels­ernes brutalitet. Dommer Mitting havde denne kommentar i 2010:

- Disse drab var et felttog, som terroriser­ede befolkning­en i store dele af Yorkshire i flere år. Den eneste mulige forklaring, ifølge juryens kendelse, var vrede, had og besættelse. Bortset fra uhyrlige terrorhand­linger er det svært at forestille sig omstændigh­eder, hvor én mand kan kræve så mange ofre.

Sutcliffe har aldrig angret det, han har gjort. En bestemt bemærkning viste hans holdning tydeligere end noget andet:

- Kvinderne, jeg dræbte, var bare møg – prostituer­ede svin, der forurenede gaderne. Jeg ryddede bare op.

Der er ingen tvivl om, at Yorkshire Ripper-sagen har påført stor sorg hos mange, men ét vigtigt fremskridt har den også ført med sig. Før computerti­den var det et lammende problem for politiet, at alt skulle ned på papir. Som følge af vanskeligh­ederne, man havde under Ripper-sagen, som var en af de største menneskeja­gter i britisk kriminalhi­storie, blev politiet udstyret med deres egen database for større efterforsk­ninger. Med den kunne de tjekke bevismater­iale meget hurtigere end tidligere, hvor efterforsk­erne måtte gennemgå tusindvis af kartoteksk­ort og mapper for bare at sammenhold­e én enkelt oplysning med en anden. Efter Ripper-sagen kunne politiet over hele Storbritan­nien bekæmpe kriminalit­eten med et elektronis­k våben, der hedder Home Office Large Major Enquiry System eller simpelthen HOLMES.

Yorkshire Ripper-sagen er stadig interessan­t i dag. Der er udkommet en bog, som hævder at politiets uduelighed gav Sutcliffe mulighed for at begå flere drab, end han oprindelig­t blev dømt for. For nylig har den undersøgen­de journalist Tim Tate, sammen med Chris Clark, som tidligere gjorde tjeneste i politiets efterretni­ngstjenest­e, udgivet bogen Yorks hi re ripper: the se c ret Murders. Her kom de med detaljered­e anklager om, at Sutcliffe begik mange flere forbrydels­er, og om en mørklægnin­g på højt plan. De hævder, at Sutcliffe dræbte i andre distrikter end West Yorkshire, og at politiet ved meget mere, end de vil indrømme, men er bange for yderligere kritik. Tate og Clark lister en række personer, de mener, er dømt for forbrydels­er, Sutcliffe har begået.

Stephen Downing blev fejlagtigt dømt og afsonede 27 år for et drab, Sutcliffe kan have begået. Anthony Steel afsonede 25 år for at have dræbt Carol Wilkinson i Bradford i 1977. Andrew Evans afsonede 25 år for at have dræbt Judith Roberts i Tamworth i 1972. Både Downing, Steel og Evans havde indlærings­vanskeligh­eder el lermen taleproble­mer, der gjorde dem mere sårbare over for presset fra efterforsk­erne. Tilsammen afsonede de 77 år, før dommene blev ophævet.

Det er ikke afklaret, om Sutcliffes forbrydels­er var værre end først antaget, eller om politiet har forsøgt at redde sit omdømme ved at skjule andre påståede Ripper-forbrydels­er. Men der hersker ingen tvivl om, at Sutcliffes forbrydels­er var frygtindgy­dende, og at Downing, Evans og Steel blev udsat for stor uretfærdig­hed.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? MIDTEN Dewsbury Magistrate­s Court fik den tvivlsomme ære at behandle Sutcliffes første varetægtss­ag i 1981. Politiet måtte holde tilhørerne tilbage. HØJRE Sutcliffe føres væk fra retssalen i januar 1981.
MIDTEN Dewsbury Magistrate­s Court fik den tvivlsomme ære at behandle Sutcliffes første varetægtss­ag i 1981. Politiet måtte holde tilhørerne tilbage. HØJRE Sutcliffe føres væk fra retssalen i januar 1981.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark