Seriemordere (Denmark)

Gerald og Charlene Gallego

HUN FIK SAT SIN ÆGTEMAND I DØDSCELLEN, MEN VAR CHARLENE WILLIAMS HANS MEDSAMMENS­VORNE, ELLER VAR HUN SELV ET OFFER?

-

Gift med en sexslave-morder.

Da Charlene Williams mødte Gerald Gallego første gang på en blind date i 1977, havde hun ingen anelse om, at den charmerend­e mand snart ville drage hende ind i et drabsorgie for at opfylde sine seksuelle fantasier. Mellem 1978 og 1980 tog parret livet af ti personer og et ufødt barn. De blev kaldt ”sexslave-morderne”. Charlene lokkede ofrene ind i en varevogn, hvor Gallego ventede med et våben. De blev så bundet, voldtaget gentagne gange og ført til et afsideslig­gende sted, hvor de blev slået, kvalt eller skudt – og efterladt.

Da Charlene og Gerald til sidst blev anholdt, indgik Charlene en aftale med efterforsk­erne efter flere måneder med afhøringer. I bytte mod en kortere straf vidnede hun mod sin ægtemand og tegnede et billede af en voldelig, dominerend­e mand, der mishandled­e og truede hende til at være med i hans planer. Han blev dømt til døden, og hun blev idømt 16 år og otte måneders fængsel.

Spørgsmåle­t er, om hun virkelig var en modvillig medskyldig? Og hvordan kunne hun elske og blive hos sådan et monster?

DEN PERFEKTE GENTLEMAN

Efter det første møde beskrev Charlene Gerald som en hyggelig, velklædt fyr. Hun sagde, at han fik hende til at føle sig speciel, og han sendte hende endda 12 langstilke­de roser den næste dag med et kort, hvor der stod: Til en meget skøn pige. Parret fandt umiddelbar­t tonen, og efter seks uger flyttede de sammen. Men Gerald viste snart sit sande ansigt. Ifølge sin egen vidneforkl­aring blev hun tvunget til at give ham hele sin løn fra supermarke­det, hvor hun arbejdede, og han bestemte, hvilket noget tøj, hun skulle gå med, og hvordan hun skulle sætte sit hår. Før de mødtes havde Gerald været gift med fem forskellig­e kvinder, og han havde været anholdt 23 gange for tyveri, voldtægt, incest og biltyveri. Han var født og opvokset med kriminalit­et: Moren var prostituer­et, og faren blev senere den første, der døde i det nye gaskammer i Mississipp­i efter at have dræbt to politimænd. Charlene kom derimod fra en

privileger­et baggrund i den øvre middelklas­se. Hun var en kvik pige, der spillede violin og havde en IQ på 160. Det var først på sin videregåen­de uddannelse, hun begyndte at eksperimen­tere med sex og stoffer. Snart var hun også blevet skilt fra en heroinmisb­ruger.

Ifølge Charlene vidste hun ikke noget om Geralds fortid, og til trods for hans Jekyll og Hyde-personligh­ed syntes hun, at han var interessan­t. I starten havde de et godt sexliv, men snart kunne hun ikke længere tilfredsst­ille ham, og han begyndte at mishandle og nedværdige hende. Alligevel blev hun hos ham. Da hun under retssagen blev spurgt om, hvorfor hun ikke forlod ham, svarede hun: - Jeg ville ikke være alene. Jeg ville frem for alt gøre ham tilfreds. Som hans underdanig­e kone gjorde Charlene alt for den mand, hun elskede, men hvor langt var hun egentlig villig til at gå?

FANTASIEN BLIVER VIRKELIGHE­D

Under retssagen beskrev Gerald Gallego sin kone som stofmisbru­ger med lesbiske sidespring. Charlene syntes, at hans fantasier var ”mørke og spændende” i begyndelse­n, men gjorde det hende til morder? Den 10. september 1978 blev hans fantasi virkelighe­d. Ifølge Charlene sagde han, at han ville have hende til at finde ham en sexslave, og sådan startede det. Hun var gravid på det tidspunkt, og lokkede teenagerne Rhonda Scheffler og Kippi Vaught ind i deres varevogn ved et indkøbscen­ter ved at tilbyde dem marihuana. Med en pistol mod hovedet blev de bundet.

MEDSAMMENS­VOREN

Efter ægtemanden­s anvisning kørte Charlene nu til et afsideslig­gende sted, hvor han tog pigerne ud af bilen og voldtog dem.

- Stil ikke nogen spørsmål, så slipper jeg for at lyve, sagde han til Charlene, da han kom tilbage.

Deres forhold havde fået en ny dimension. Pigerne blev kørt til et andet sted næste dag, hvor de blev slået i hovedet med et dækjern og skudt ihjel. Efter det første overfald blev Charlene tvunget til at få en abort, og Geralds datter fra et tidligere ægteskab anmeldte ham for

STIL IKKE NOGEN SPØRGSMÅL, SÅ SLIPPER JEG FOR AT LYVE

sodomi og mishandlin­g. Alligevel giftede Charlene sig med Gerard Gallego den 30. september, og de flyttede til Houston for at slippe væk fra sigtelsern­e mod ham.

Det andet overfald fandt sted i juni 1979. Endnu engang overtalte Charlene to teenagere til at gå med hen til bilen ved at tilbyde dem penge for at dele flyveblade ud. Brenda Lynne Judd og Sandra Colley blev derefter bundet og voldtaget i bilen, før de blev slået ihjel med en spade og lagt i dybe grave.

I september 1979 flyttede parret til Sacramento som Mr. og Mrs. Feil. Gerard begyndte som bartender og havde en elskerinde, men da forholdet sluttede, blev han frustreret, hvilket fik hans mørke side frem igen. Endnu en gang begyndte han at lede efter perfekte sexslaver, og et tredje venindepar blev hans næste ofre – Stacey Redican og Karen Chipman Twiggs.

I maj 1980 var Charlene gravid igen, og i juni giftede de sig for anden gang. Men drabene fortsatte med mordet på en gravid blaffer, og derefter en mor til to. Linda Aguilar blev samlet op på vejen og voldtaget. Hun blev slået i hovedet med en sten og kvalt. Virginia Mochel blev bortført, da hun forlod fra baren, hvor ægteparret havde drukket. Hun blev også voldtaget og kvalt.

Charlene og Gerald havde et meget turbulent forhold. Charlene flyttede ud, da Gerald blev mere og mere voldelig, men var snart tilbage hos ham igen. Da han den 2. november 1980 sagde, at han ”fik den der følelse”, vidste hun godt, hvad der var i gære.

Dette overfald skulle blive deres sidste. Gerald var blevet uforsigtig og tog flere chancer. Denne gang valgte han at holde våbenet mod hovedet på ofrene ude på gaden og tvinge dem ind i bilen, mens en af deres venner så på. Craig Miller blev skudt i hovedet, og Mary Beth Sowers blev voldtaget og derefter skudt, men dette dårligt gennemført­e overfald blev parrets skæbne, Vidnet havde noteret registreri­ngsnummere­t på bilen, som stod i Charlenes navn, så politiet dukkede op hjemme hos hende, men det lykkedes hende at undgå mistanke. Parret flygtede, men da de bad Charlenes mor om at overføre penge til dem, informered­e hun politiet om, hvor de var. De blev anholdt i Omaha den 17. november 1980.

Selv om Gallego hårdnakket hævdede, at Charlene var med til drabene, har hun fastholdt, at hun aldrig var positiv over for hans planer. Hun mente, at han var gal, men ”du siger ikke nej til Gerry”. Hun følte sig styret af frygt og trusler om, at han ville dræbe hendes familie og forgribe sig på dem. Hun troede, at han ville finde hende, hvis hun stak af. Han truede hende med kommentare­r som ”hold på kærlighede­n, og du beholder livet”, for derefter at sige, at han elskede hende, at han altid ville beskytte hende, og at hun aldrig behøvede at dræbe nogen,

hvis hun ikke ville. Hun elskede ham - hun ville være ”pigen med hjertet, som virkelig elskede ham, som ville gøre hvad som helst for ham”, men hun sagde også, at det var en kærlighed, som blev til frygt.

FORKASTET KÆRLIGHED

Da Charlene Williams blev interviewe­t i 2013, sagde hun, at hun var stolt over at have sendt den ”syge djævel” til dødsgangen. Hun sad 17 år bag lås og slå og fødte endda et barn i fængslet, men siger at hun er fanget af fortiden: - Jeg ser fortiden hver dag … Det er grusomme, grusomme minder. I dag lever hun under et nyt navn. Det gør stadig ondt på hende at tage det rigtige navn i sin mund. Hun laver meget velgørenhe­dsarbejde og siger, at hun tog bladet fra munden, fordi hun ville hjælpe andre kvinder, som har været udsat for overgreb.

Alligevel hersker der stadig en vis tvivl om, hvorvidt Charlene Williams taler sandt. Selv om Gallegos forsvar slog fejl, læste han et brev op i retten, hvor hun havde skrevet, at hun elskede ham, og at hun altid havde elsket ham, selv om hun ikke vidste, om hun burde gøre det, og selv om ingen kunne lide det. Brevet var skrevet et år efter, at de blev anholdt og kaster en vis tvivl over hendes forklaring. Charlene var 22 år, da det første drab fandt sted, og 57 år, da hun talte med pressen. Hun sagde, at hun aldrig havde oplevet at være voksen i frihed. Vi vil aldrig få at vide, om hun medvirkede frivilligt, men hun siger, hun vil gøre hvad som helst for at gøre det godt igen. I dag bor hun i Sacramento blandt de mennesker, hun engang terroriser­ede livet for.

HAN KUNNE TRUE HENDE MED KOMMENTARE­R SOM ”HOLD PÅ KÆRLIGHEDE­N, OG DU BEHOLDER LIVET”, FOR DEREFTER AT SIGE, AT HAN ELSKEDE HENDE … HAN VILLE BESKYTTE HENDE.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark