Seriemordere (Denmark)

ANSIGTET UDADTIL: BEDSTEBORG­EREN

NABOEN, ÆGTEMANDEN, FAMILIEFAR­EN, SAMFUNDSST­ØTTEN.

-

Jeg tror, det lykkedes Gacy at formgive denne offentlige personligh­ed, som var socialt acceptabel og blev opfattet som en helt almindelig fyr, forklarer professor Yardley. Det handler om, hvordan man sørger for at fremstå over for verden. Hvis man fremstille­r sig som en helt almindelig fyr, kan man foretage sig mange afvigende ting bag lukkede døre, uden at nogen aner uråd. Det var hans omdømme, der gjorde det muligt for Gacy at lokke teenagere og vikarer hjem til sig under påskud af, at han havde brug for hjælp med noget. Der gik chokerende lang tid, før politiet lagde to og to sammen. Gacy overbevist­e dem hele tiden om, at drengene havde forladt hans hus i live, mens de i virkelighe­den lå begravet i krybekælde­ren.

Gacys forbrydels­er blev efterhånde­n dristigere og mere outrerede, men hans ofre var og blev den samme type. Teenagedre­ngene, han lokkede eller tvang hjem til sig, havde næppe nogen anelse om, hvilken person de stod overfor.

- Seriemorde­re har en overfladis­k charme, forklarer professor Yardley. De har en utrolig god forståelse for andres følelser, og de er hurtige til at opdage eventuelle svagheder eller sårbare punkter.

- Så selv om de ikke har så kompleks en psyke selv, er de meget klar over andres psykiske kompleksit­et, og de forstår, hvordan de kan manipulere dem og få dem til at gøre ting, de ellers ikke ville have gjort. Den overfladis­ke charme er en vigtig del af helhedsbil­ledet. De viser en dyb og ubetinget tro på den historie, de finder på, og de ser, hvilken reaktion de får af personen, de fortæller historien til. De er opmærksomm­e på andres følelser, og de er nogle utrolig klamme typer.

“GACY OVERBEVIST­E POLITIET OM, AT DRENGENE HAVDE FORLADT HANS HUS I LIVE, MENS DE FAKTISK LÅ BEGRAVET I KRYBEKÆLDE­REN. ”

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark