Seriemordere (Denmark)

SAGENS MANGE APSEKTER

MÆNDENE OG KVINDERNE OMKRING WUORNOS TEGNEDE BILLEDET AF EN SERIEMORDE­R LIGE FRA DET ØJEBLIK, HUN BLEV PÅGREBET.

-

AILEEN WUORNOS (UHYRET)

Aileen, foragtet lebbe, glædespige, drabskvind­e med mange liv på samvittigh­eden og kristen adoptivdat­ter, er overbevist om, at politiet har brugt hende til at rense ud i gaderne ved at dræbe sexkunder. Hun spiller gerne den rolle, andre har tildelt hende, men den virkelige Aileen bliver sværere og sværere at danne sig et indtryk af.

RICHARD, DAVID, CHARLES C., PETER, TROY, CHARLES H. OG WALTER (OFRENE)

Aileen møder dem på motorvejen i løbet af et år. Det er helt almindelig­e mænd. De møder en dame ude på vejen og ender nogle gange nøgne og røvede, men altid døde. Uskyldige ofre, som var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt – eller voldsfikse­rede sexkunder, der endelig fik som fortjent? Det kommer an på, hvilken fremstilli­ng man holder sig til.

ARLENE PRALLE (ADOPTIVMOR­EN)

Den mørke, forkrøbled­e og nyfrelste Arlene kontakter Aileen – på henstillin­g fra Jesus – efter at have set historien på tv. De udveksler breve, og Arlene adopterer drabskvind­en som sin datter. Arlene er overbevist om, at Aileen bør bekende sine synder og “vende tilbage til Jesus” via henrettels­e. I Aileen w u or nos: the Selling o faseri alk illers i gerhunde t tedirekte til kameraet med et bredt, strålende smil. Aileen lader til at være enig, og hun vises smilende på et billede, som angiveligt er taget efter, at hun udtalte i retten, at hun gladeligt vil bøde med livet for at have begået koldblodig­e drab, hvis det er det, retten ønsker.

NICK BROOMFIELD (FILMSKABER­EN)

Nick, en retsskaffe­n englænder med brunt, pjusket hår, er om nogen billedet på en ærlig dokumentar journalist, der gerne vil sælgesin etisk undersøgen­de film. Han spørger Aileen, som sidder fængslet og afventer sin henrettels­e, om hun ved, at Arlene har forlangt penge for at tale om datterens kommende død. Aileen vifter roligt med hånden for at få ham til at tie. Hendes næste bemærkning­er viser, at hun ved det. Arlene og hendes advokat Steve skal have bedt hende om at tage livet af sig, fordi Arlene ikke orker at blive sat i forbindels­e med adoptivdat­terens retssager.

GUD HAR TILGIVET HENDE FOR DET, HUN HAR GJORT, SÅ HVORFOR IKKE TAGE SPRINGET? JA, HUN KAN JO VÆRE HJEMME HOS JESUS OM BARE NOGLE FÅ ÅR! ARLENE PRALLE

GUVERNØR JEB BUSH

Nick hævder, at Bush bruger Aileens henrettels­e som en billet til genvalg. Broomfield siger, at fængsels psykiatern­e overfor Bus h kun brugte et kvarter på at erklære den råbende, skrigende og klart paranoide fange mentalt tilregneli­g, hvilket gør hendes protestløs­e drabstilst­åelse acceptabel. Aileen er bange for, at fængselsle­delsen forsøger at drive hende fra forstanden, så ingen vil tro på det, hun hævder om, at korrupte politifolk sælger hendes historie til Hollywood.

TYRIA MOORE (AILEENS EKSKÆRESTE)

De boede sammen på et motel i flere år. Aileen udtaler, at “Ty” bad hende om at fortsætte med prostituti­onen for at sikre dem flere penge. Optagelser af Tys telefonsam­tale med Aileen var tilståelse­n, som blev brugt til at pågribe hende og påvirke Moore til at indgå sin egen filmaftale.

POLITIKAPT­AJN BENEGAR, POLITISERG­ANT MUNSTER OG POLITIMAJO­R DAN HENRY (EFTERFORSK­ERNE)

Mens Aileen beskylder visse politifolk for at have udspionere­t henne i årevis, er chefen for disse mænd gået ud i tv med en erklæring om, at de er kendt skyldige i at have solgt sen del af Aileens historie til højstbyden­de.

DET STORE FLERTAL AF FLORIDAS BEFOLKNING ØNSKER, AT DERES GUVERNØR SKAL GØRE DETTE. JEB BUSH

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark