Seriemordere (Denmark)

PÅ SPORET AF MORDERNE

-

MÆRKELIGE SAMMENTRÆF OG FOTOGRAFIE­R LØSTE SAGEN.

I efterkrigs­tiden blev teknologi mere tilgængeli­g for almindelig­e mennesker. Ian Brady brugte kameraer, videoudsty­r og .45-pistoler. Som for mange seriemorde­re skulle disse optagelser blive dystre souvenirs, som Brady og Hindley kunne bruge til at genopleve deres forbrydels­er.

Hindley kunne beskrive gravsteder­ne som “markeret med fotografie­r og ikke gravsten”. Når det var tid til at dræbe, eller lige efter en hændelse, som Brady kaldte det, blev der indkøbt .45-pistoler for at markere begivenhed­en. Efter drabet på Pauline Reade udvalgte Brady Ken Thorne and His Orchestras hitsang Themefrom The legion’ s last pa tro l tila t markere anledninge­n. 2. juledag 1964, et par timer før de dræbte Lesley Ann Downey, gav Brady Hindley Sandie Shaws single Girl Don’t Come.

Brady havde høje tanker om sig selv, og han var udspekuler­et, men parret efterlod alligevel en del belastende bevismater­iale.

En dag, hvor politiinsp­ektør Ian Fairley gennemsøgt­e en bevispose fra Wardle Brook Avenue 16, fandt han en notesbog, hvor der mellem småtegning­er stod en liste over filmstjern­er. Fairley blev rystet, da han så, at John Kilbride stod blandt berømthede­rne. Politiet fandt også en kvittering for en 24-timers billeje fra Warren’s Autos fra den dag, hvor Kilbride blev bortført. Men det mest overbevise­nde spor, før de fandt den frygtelige optagelse af Lesley Ann Downey (et lydbånd, hvis indhold skar i hjertet på selv de mest hærdede politifolk), var billeder taget med Bradys kameraer. Politiet havde følelsen af, at billederne var knyttet til forsvindin­gerne og førte til Saddlewort­h Moor. Hvorfor havde Brady taget landskabsb­illeder, hvor fokus var mere på jorden end på udsigten? Hvorfor var der et billede af Hindley og hunden, der sad på knæ og kiggede på jorden? Med godt, gammeldags detektivar­bejde skulle en grusom række af begivenhed­er begynde at folde sig ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark