Seriemordere (Denmark)

DØDENS PARK

HER BLEV LIGENE FUNDET - MEN ÉT MANGLER

-

Nogle få dage efter drabet på Edward Evans igangsatte politiet en omfattende eftersøgni­ng på Saddlewort­h Moor med udgangspun­kt i Wood Head. Den 17. og 21. oktober blev ligene af Lesley Ann Downey og John Kilbride fundet. Politiet i Greater Manchester genåbnede sagen og iværksatte periodevis­e eftersøgni­nger i 1986 og 1987 i håb om også at finde Keith Bennett og Pauline Reades lig. Drabsfolke­ne samarbejde­de og gennemført­e flere kontrovers­ielle udflugter til Saddlewort­h. I 1987, efter 100 dages eftersøgni­ng, blev Pauline Reades lig fundet. Operation Maida var en eftersøgni­ng, hvor både satellitte­knologi og de nyeste kriminalte­kniske metoder blev taget i brug. Målet var at finde Keith Bennetts jordiske rester. Det lykkedes ikke, men i september 2018 gik eftersøgni­ngen atter i gang, ifølge engelske aviser.

to personer, vi mistænker for at mangle enhver menneskeli­g egenskab. Disse to billeder, som gerne placeres ved siden af hinanden i medierne for at skabe maksimal virkning, er ondskabens ikoner.

Bradys og Hindleys forbrydels­er fandt sted i en periode, hvor der var et udstrakt mediefokus på Nordvest-england. Anerkendte engelske New Wave-film blev hovedsagel­igt indspillet i byer og landsbyer nordpå og lod publikum verden over stifte bekendtska­b med tidligere ukendte dialekter. Filmskaber­ne skildrede livet i den engelske arbejderkl­asse. I 1960 begyndte udsendelse­n af den monumental­e sæbeopera Coronation­street– en serie der stadig ses i dag. Med sine rækkehuse, brolagte gader og det sørgmodige musikalske hovedtema baseret på Lancashire Blues af komponiste­n Eric Spe ar, s omstyr kedede ikoniske kulturasso­ciationer til Nordvest-england. Det var i den samme godt sammensvej­sede verden af fabrikker, dansestede­r, alkoholike­re og lokale biografer, at Brady og Hindley voksede op.

Ian Brady kom til verden på en fødeklinik i Rottenrow Street i Glasgow 2. januar 1938 som Ian Duncan Stewart. Drengen blev opdraget af en plejefamil­ie, da moren, en ugift servitrice ved navn Patricia Stewart, valgte at bortadopte­re ham. Familien Stewart varen solid arbejderkl­assefamili­eide n rigtige ende af samfundsst­igen. Unge Ian var plaget af raserianfa­ld, men var dygtig og bestod optagelses­prøven til Shawlands Academy. Efterhånde­n blev hans oprørsånd og mobning alligevel efterhånde­n ondskabsfu­ld. Han kaldte skolen alt lige fra Big Lassie til Dracula. I en periode havde han en forkærligh­ed for at torturere dyr, og han begyndte snart at begå indbrud. Han endte i en ungdomsins­titution og k omsenere i fængsel. Han flyttede sydpå til Manchester og blev genforenet med sin biologiske mor, som på det tidspunkt var blevet gift med en mand ved navn Patrick Brady, og det siges, at Ian forsøgte at være et pragteksem­plar af en søn og et anstændigt samfundsme­dlem. Han prøvede at lægge sin skruppellø­se fortid bag sig. Det varede ikke længe, og han kom snart i vanskeligh­eder på grund af forskellig­e lovovertræ­delser. Myra Hindley blev født i 1942 og voksede op i Gortonområ­det øst for Manchester­s centrum, hvor uddannelse­n i livets hårde skole var lige så udbredt som den i klasseloka­let. På denne tid var området det rene slum. Folk blev forflyttet til boliger andre steder i byen eller til nybyggede boligkompl­ekser lige uden for kommunegræ­nsen. Da de to mødtes på Millward’s Merchandis­ing, faldt Hindley pladask for Brady. Men de begyndte ikke at gå ud med hinanden før et år senere, for Brady optrådte længe reserveret over for hende. Hun var besat af ham og skrev dagbog om sine romantiske kvaler. Da han endelig inviterede hende ud, gik de i biografen. Hindley hævder, at de så Nicholas Rays Kingofking­s (1961), hvilket var et interessan­t valg med tanke på Bradys stærke ateisme. Andre mener, des å Judgement at nu rem berg– en titel der passer bedre til Bradys dunkle nazibesætt­else.

De blev uadskillel­ige. Hun fik kælenavnet Hessie – efter Hitlers næstkomman­derende, Rudolf H es s–og hunkald teham for Neddie efter en karakter i The goon show.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark