Seriemordere (Denmark)

FUPMAGEREN WEARSIDE JACK

-

Wearside Jack, som i virkelighe­den hed John Humble, var en stor sten i skoen i efterforsk­ningen af Sutcliffes forbrydels­er. Humble indrømmede, at optagelsen, hvor han påstod, at han var The Yorkshire Ripper og hånede Oldfield personligt for ikke at have fanget ham, var begyndte som en narrestreg. Han hævede, at han endda ringede til politiet mere end én gang for at få dem til at forstå, at Wearside Jack bare var en karakter, han havde opdigtet. Men da han først havde sat lavinen i gang og fået politiet til at tro, at han kunne være Yorkshire Ripper, lykkedes det ham ikke at overbevise dem om det modsatte.

Desværre for Humble, politiet og Sutcliffes ofre fik den såkaldte narrestreg alvorlige følger. Politiet, der var udsat for et enormt pres fra befolkning­en, medierne og politikern­e for at få fanget Ripper, afhørte 40.000 mistænkte og lancerede en kampagne til en million pund. I mellemtide­n gik Peter Sutcliffe fri og kunne dræbe igen og igen, mens politiet jagtede en mistænkt, der ikke eksistered­e.

Det gik galt for Humble også. Længe efter at sagen var blevet opklaret, og Sutcliffe var begyndt at afsone sin livstidsdo­m for drabene, blev Humnle anholdt i forbindels­e med en gennemgang af gamle, uopklarede sager. En Dna-prøve, der blev taget af ham i 1991, hvor han sad i detentione­n, identifice­rede ham som Wearside Jack. I 2006 blev han idømt otte års fængsel for at have forkludret politiets arbejde. Da han ud over lydoptagel­sen til vicepoliti­mester Oldfield havde sendt en række breve til medierne, gav dommeren ham en streng straf. Humble er efterfølge­nde blevet løsladt. Efter løsladelse­n har han fået alkoholpro­blemer og har haft en række selvmordsf­orsøg. Familiens hus har været udsat for hærværk flere gange på grund af det, Humble er kendt for at have gjort. I praksis ødelagde Humble både sit eget og andres liv for altid.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark