Seriemordere (Denmark)

VAR HAN BIBEL-JOHN?

-

”Bibel-john” fik sit navn af Eveningtim­es- journalist­en John Quinn, og var en drabsmand med tre unge kvinders liv på samvittigh­eden. Man antager, at han tog livet af kvinderne i 1968-69 efter at have mødt dem på dansestede­t Barrowland i Glasgow. Hans identitet er stadig ukendt, men Bibel-john brugte de samme metoder som Tobin, der dengang boede i Glasgow.

Både Patricia Docker, Jemima Mcdonald og Helen Puttock havde været på Barrowland aftenen før de døde i 1968 og 1969. Først næsten 40 år senere, efter Tobins domsfældel­se i 2007, så professor David Wilson forbindels­er, der fik ham til at tro, at Tobin og Bibel-john er samme person.

Både Docker, Mcdonald og Puttock blev voldtaget og kvalt, før de blev dræbt, og alle Tobins tre ekskoner havde anmeldt, at de blev voldtaget, slået og forsøgt kvalt.. Tobin ligner også den fantomtegn­ing, der findes af Bibel-john. Den blev tegnet efter en beskrivels­e fra Helens søster, Jean.

Bibel-john fik tilnavnet, fordi han citerede Biblen, da han var sammen med Helen og Jean, og man ved, at Tobin er stærkt troende katolik. Alle Bibel-johns tre ofre havde menstruati­on, da de blev dræbt, og en af Tobins ekskoner har hævdet, at han blev motiveret til vold af menstruati­on.

Jagten på Bibel-john blev afsluttet i 2010, efter at Jean, det eneste overlevend­e vidne, som mødte Bibel-john, døde. Det er ikke sandsynlig­t med et Dna-match, så vi får nok aldrig at vide, om Tobin er Bibel-john.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark