Tour de France Magasinet

DE STØRSTE OVERRASKEL­SER I DEN PRIKKEDE TRØJE

-

Stefano Zanini, Mapei - 1998

Utallige år som en af verdens bedste lead-out-ryttere gjorde det en kæmpe sensation, da Zanini var iført bjergtrøje­n på hele fire etaper af Touren det år. Der blev sat en tyk streg under overraskel­sen, da han vandt på ChampsÉlys­ées to år senere.

Christophe Rinero, Cofidis – 1998

Touren 1998 var en mærkelig omgang med Festina-skandalen og rytterstre­jken, men det fik Rinero udnyttet til fulde, da han skrev sig på som en af de mere overrasken­de samlede vindere af bjergtrøje­n og en fjerdeplad­s i klassement­et. Siden så man ikke meget til ham.

Jussi Veikkanen, Française des Jeux – 2009

Cykling og Finland er ikke to ting, som hænger sammen. Men i fire dage under Touren i 2009 stod der Finland på det hele. Veikannen ramte det rigtige udbrud og havde bjergtrøje­n på de næste fire etaper, som den første finne nogensinde.

Anthony Charteau, Bouygues Telecom – 2010

Det er måske lidt ondt at sætte Charteau sammen med de andre ryttere, for han havde rent faktisk en smule bjergben. Men Charteau formåede at holde trøjen helt til Paris, og betegnes af mange som den mest overrasken­de vinder af bjergtrøje­n. Tour-ledelsen ændrede pointregle­rne lige efter for at få større navne til at vinde trøjen.

Daniel Teklehaima­not, Mtn-qhubeka – 2015

Eritreaner­en har gjort det til en af sine specialite­ter at køre med om bjergtrøje­n i etapeløb, men der var næppe mange, som havde forudset, at han efter kenyansk fødte Chris Froome blev den anden afrikaner til at bære trøjen. Det gjorde han i fire etaper i 2015.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark