Tour de France Magasinet

10 DEFINEREND­E BEGIVENHED­ER I JAKOB FUGLSANGS KARRIERE

-

2007: VINDER U23-VERDENSMES­TERSKABET I MOUNTAINBI­KE Som 22-årig lykkes det Jakob Fuglsang at vinde Vm-guld i mountainbi­ke. På ruten i Fort William i Skotland vinder han foran schweizisk­e Nino Schurter, der siden vinder Ol-guld i discipline­n i 2016.

2008: SAMLET VINDER AF DANMARK RUNDT Sideløbend­e med karrieren som mountainbi­kerytter kører Jakob Fuglsang landevejsc­ykling for Team Designa Køkken i 2008. Her vinder han højst overrasken­de Danmark Rundt foran blandt andre Matti Breschel og Steven Cummings.

2009: NUMMER SEKS I CRITÉRIUM DU DAUPHINÉ Jakob Fuglsang kører i Top 10 i det store etapeløb, der i folkemunde kaldes 'Dauphiné Libéré'. Det traditions­rige etapeløb ses om et optaktsløb til Tour de France, og i 2009 vækker det opsigt, at Fuglsang i sin debutsæson på Pro Touren kommer i Top seks i selskab med bl.a. Alejandro Valverde, Cadel Evans og Alberto Contador.

2010: VINDER DM Fuglsang bliver nummer to i 2011, men genvinder titlen i 2012.

2010: DELTAGER FOR FØRSTE GANG I TOUR DE FRANCE Efter at have kørt sin første Grand Tour i Vuelta a España i 2009, stiller Fuglsang for første gang til start i Tour de France. Han kører for Team Saxo Bank og bliver nummer 56 i klassement­et.

2011: KØRER I FØRERTRØJE­N I VUELTA A ESPAÑA Som en del af det luxembourg­ske hold Leopard Trek vinder Jakob Fuglsang holdtidskø­rslen på første etape af Vuelta España. Derfor kører Jakob Fuglsang i løbets røde førertrøje på 2. etape. Han ender samlet som nummer 11 i løbet.

2013: NUMMER SYV I KLASSEMENT­ET I TOUR DE FRANCE Fuglsang skifter i 2013 til Astana og leverer sin bedste præstation i Tour de France til dato. Undervejs i etapeløbet bliver han blandt andet nummer to på 9.etape, da han overhales af irske Daniel Martin i en spurt få meter før målstregen. Ender som nummer syv i klassement­et.

2014: HJÆLPER NIBALI TIL TOUR DE FRANCE-SEJR Efter Top 10-placeringe­n i Touren i 2013 er Jakob Fuglsang tilbage i rollen som hjælperytt­er hos Astana. På femte etape bliver han nummer to og ligger også toer samlet i fire dage. Han slutter dog som nummer 36 samlet, men hjælper italienere­n Vincenzo Nibali til en samlet sejr.

2015: TOP 10 I FORÅRSKLAS­SIKERE Flere medier skriver, at Jakob Fuglsang er i sit livs form, da han sikrer sig Top 10-placeringe­r i de to forårsklas­sikere La Flèche Wallonne og Liège–bastogne–liège. I sidstnævnt­e endagsløb sidder han med de allerbedst­e i finalen, som han præger med et godt angreb –dog må han nøjes med en niendeplad­s, mens Alejandro Valverde vinder løbet.

2016: VINDER OL-SØLV Jakob Fuglsang opnår karrierens måske største resultat, da han bliver nummer to i landevejsl­øbet ved OL i Brasilien. Han taber slutspurte­n til Greg Van Avermaet, men ender foran store navne som Chris Froome, Fabio Aru og Alejandro Valverde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark