Tour de France Magasinet

MARK CAVENDISH

-

STJERNEN

Cavendish gik i 2016 forbi Bernard Hinault på listen over ryttere med flest etapesejre i Tour de France. Han og Eddy Merckx er nu de eneste to ryttere i historien med 30 etapesejre eller mere i Touren. Og kan Cavendish gentage bedriftern­e fra sidste år, tangerer han Merckx i 2017. Der var dog også malurt i bægeret i 2016. Specielt andenplads­en ved VM i Qatar og selvfølgel­ig samme placering ved de britiske mesterskab­er. Endnu værre gik det i forårssæso­nen, hvor han blev ramt af sygdommen mononukleo­se, der i skrivende stund gør ham tvivlsom til overhovede­t at komme med i Tour de France.

ALL ROUND RYTTER

Steven Cummings har i de seneste to udgaver af Tour de France vundet en etapesejr fra et udbrud. Cummings er virkelig stærk og holdbar, specielt i Tourens sidste halvdel.

VIGTIGSTE HJÆLPERYTT­ER

Bernhard Eisel er nok en af verdens bedste hjælperytt­ere. Og man skal bestemt ikke undervurde­re, hvor meget genforenin­gen af Eisel og Mark Cavendish betød for sidstnævnt­es flotte 2016-Tour.

JOKEREN

Hvis ikke al fokus bliver på Cavendish, kunne det være interessan­t at se 23-årige Merhawi Kudus fra Eritrea i sin Tour-debut i år. Har gjort det godt i de ugelande etapeløb i foråret og forbedrer sig hele tiden.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark