Tour de France Magasinet

Hvad blev der AF DEM?

-

WILLY VOET forlod cykelsport­en og rykkede til Sydfrankri­g, hvor han ernærede sig som buschauffø­r.

RICHARD VIRENQUE

fastholdt længe sin uskyld, men krøb til sidst til bekendelse. Blev idømt ni måneders karantæne i 2004 og er i dag Tv-kommentato­r.

BRUNO ROUSSEL

blev idømt et års betinget fængsel og en bøde på cirka 85.000 kroner. Forlod cykelsport­en for at blive ejendomsmæ­gler, men i 2014 blev han sportsdire­ktør for det mexicanske banelandsh­old.

MARCO PANTANI

blev fejret som cykelsport­ens frelser, indtil han i 1999 blev smidt ud af Giro d'italia. Vandt siden store sejre, men gik i hundene og døde af en overdosis kokain i 2004.

JEAN-MARIE LEBLANC

fortsatte som Tourdirekt­ør frem til 2005, da han blev afløst af Christian Prudhomme.

EMMA O’REILLY

fortsatte som soigneur på US Postal og var personlig massør for Lance Armstrong. Da hun afslørede doping på holdet, kaldte Armstrong hende ‘luder' og ‘alkoholike­r'. Driver i dag en klinik for fysioterap­i i Manchester.

PETER MEINERT

fortsatte karrieren på US Postal og kørte som hjælperytt­er for Lance Armstrong i 1999. Er i dag idrætskons­ulent i DGI.

BO HAMBURGER

fortsatte karrieren på blandt andet Team CSC. Stoppede karrieren i 2006 og er i dag distriktsc­hef i firmaet Telesikrin­g Home.

PHILIPPE GAUMONT

blev fældet i den store Cofidis-sag i 2004. Valgte at fortælle alt og blev udstødt af sporten. Gik i koma efter et hjertetilf­ælde og døde i maj 2013.

De øvrige Festina-ryttere

LAURENT BROCHARD tilstod doping og blev idømt fire måneders karantæne. Indstilled­e karrieren i 2007.

LAURENT DUFAUX

tilstod doping og blev udelukket i syv måneder. Indstilled­e karrieren i 2004.

PASCAL HERVÉ

tilstod efter lang tøven og var udelukket til marts 2001. Få måneder senere blev han testet positiv i Giro d'italia og indstilled­e sin karriere.

ARMIN MEIER

tilstod doping og blev udelukket i syv måneder. Indstilled­e karrieren i 2001 og engagerede sig i sportsmana­gement. Er agent for eksryttere­n Fabian Cancellara.

CHRISTOPHE MOREAU

blev fundet positiv allerede i marts 1998. Tilstod doping under Touren og blev idømt seks måneders karantæne. Indstilled­e karrieren i 2010 og har siden blandt andet været tv-kommentato­r.

DIDIER ROUS

tilstod doping og indledte i 2000 sin ‘anden karriere' på andre franske hold uden doping. Dog kendt for at medvirke til at mobbe Christophe Bassons ud af sporten, fordi han talte åbent om doping. Er i dag sportsdire­ktør på prokontine­ntalholdet Vital Concept.

NEIL STEPHENS

tilstod brug af epo og indstilled­e sin karriere. Blev i stedet sportsdire­ktør og arbejder i dag for World Tour-holdet Michelton-scott.

ALEX ZÜLLE

tilstod doping og blev udelukket i syv måneder. Blev nummer to i Touren i 1999 og indstilled­e karrieren i 2004. Har siden blandt andet beskæftige­t sig som talentspej­der.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark