Tour de France Magasinet

SAME PROCEDURE AS EVERY YEAR?

- Troels Bager Thøgersen Chefredakt­ør for Tour-Magasinet

Jeg kan godt lide 90-års fødselsdag­en. I dag såvel som i mine yngre dage, hvor der var lidt flere decibel på nytårsfest­en, var og er der noget trygt i traditione­n med at tage nogle minutters pause fra festlighed­erne for at se Miss Sophie drikke butleren, James, fra sans og samling, før hun afslutning­svis meddeler ham, at det selvfølgel­ig er "Same procedure as every year", før de forsvinder ovenpå.

Sketchen er produceret i Tyskland i 1963 og hedder oprindelig­t Der 90. Geburtstag.

Og selvom Jakob Fuglsang er født i nabolandet Schweiz 22 år senere og vel næppe når at indtage ret meget alkohol i løbet af en sæson, er der ligesom i nytårstrad­itionen med Miss Sophie også ved at være et genkendeli­gt mønster, når vi ser såvel optakterne som selve Tourene for Jakob Fuglsang.

For lige at være helt tydelig: en 12. plads sidste år og sort uheld i form af en brækket arm i 2017-udgaven af løbet kan man dårligt bebrejde Fuglsang.

Men vi må også konstatere, at placeringe­r som nummer 36, 23 og 52 i de tre udgaver efter den flotte syvendepla­ds i 2013, der gav store forhåbning­er om, at Fuglsang kunne blande sig i den absolutte topstrid i Touren år efter år.

En tredje- og fjerdeplad­s i Tirreno-Adriatico og Baskerland­et Rundt og en forrygende sejr i Liège-Bastogne-Liège som højdepunkt­et sparker yderligere til forventnin­gerne i år. Disse håb og drømme fortæller den danske cykelstjer­ne om fra sit hjem i Monaco i et interview, hvor han slår en positiv tone an.

Jakob Fuglsang er gentagne gange i karrieren blevet kritiseret for, at han ikke kan vinde, når det virkelig gælder, og det fik han da i dén grad afkræftet med sin fornemme sejr i Liège for seks uger siden, hvor han simpelthen kørte de andre favoritter sønder og sammen.

Men kan han dermed gentage den syvendepla­ds i Touren, der ligger seks år tilbage, eller endda forbedre den?

Håbet er lysegrønt, for ikke at sige gult her i Tour-førertrøje­ns 100-års jubilæum. For mig at

se står og falder succesen ikke med podiet i Paris. Astana-kaptajnen kan gøre sig forhåbning­er om at køre med om etapesejre­n på nogle af de mest spektakulæ­re etaper, og så håbe på en god placering i klassement­et, hvis formsvigt, styrt og sygdom kan holdes fra døren.

At Jakob Fuglsang skal knokle så hårdt for at leve op til egne og et Tour-begejstret Danmarks forhåbning­er, siger nok allermest om, hvor sindssygt svært, løbet er, og at sportens allerstørs­te stjerner tilrettelæ­gger størstedel­en eller hele deres år på at toppe i de tre uger i juli.

Team Ineos' giftige trio, Chris Froome, Geraint Thomas og Egan Bernal, har forhold og hjælperytt­ere, Fuglsang selv på det velhavende Astana-hold kun kan drømme om.

Men efter succesen i Liège kan vi sagtens drømme om, at der ikke igen skal gå ni år, som der var gået før Magnus Corts etapesejr i 2018, før der igen er en dansk etapevinde­r i Touren. Vi håber, du nyder dette 180 sider lange magasin og får stor gavn og glæde af det.

Vi har som nævnt besøgt Jakob Fuglsang i Monaco, interviewe­t Magnus Cort, og fortæller historien om den gule trøje.

Vi forklarer, HVOR stor Eddy Merckx var og er i cykelsport­en, glæden og skyggeside­rne i colombians­k cykelsport, og så er der selvfølgel­ig som altid knivskarpe vurderinge­r af stjerner, favoritter, hold og alle 21 etaper i magasinet. Du finder også et fedt oversigtsk­ort til væggen med årets rute, alle vindere i Tour-historien og meget andet godt guf.

Der venter et interessan­t løb, hvor magtforhol­det internt på Team Ineos, det tidligere Sky, kan få meget at sige i klassement­et, og hvor Magnus Cort og Michael Valgren er opsatte på at vise, at Jakob Fuglsang ikke er det eneste danske håb.

God fornøjelse med magasinet og løbet!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark