Tour de France Magasinet

USERIØST AT BO I DANMARK

-

Mens det i årtier har været sædvane, at danske prof-ryttere bosatte sig i udlandet – især i Belgien, Luxembourg og Italien – for at få optimale træningsbe­tingelser, er det i de senere år blevet mere almindelig­t, at rytterne bliver i Danmark.

Jakob Fuglsang flyttede til Italien som ganske ung, og han er sikker på, at han aldrig havde opnået den position, han nyder i dag, hvis han var blevet hjemme. Dertil er træningsfo­rholdene for ringe i Danmark, siger han.

“Jeg skal have nogle bjerge at træne i. Og jeg skal kunne træne hver dag. Cykelrytte­re træner nu engang udendørs, og man får bare ikke trænet nok, hvis vejret er dårligt. Og det er det temmelig tit i Danmark,” siger han.

“Skal jeg være helt ærlig, så er det useriøst at være profession­el cykelrytte­r og bo i Danmark. Jeg ved, at nogle vil sige, at de sagtens kan træne i dårligt vejr, men ingen skal fortælle mig, at man får trænet nok i slagregn og kulde.”

Han anerkender, at der kan være forhold, der tvinger en rytter til at blive hjemme, men generelt anser han det at bo i Danmark for at være et udtryk for manglende motivation og manglende vilje til at yde, hvad der skal ydes, for at blive bedre.

“Hvis man vil nå så langt som muligt og nå nogle store resultater, så må man sørge for, at man har optimale træningsfo­rhold, og dem får man nu engang bare ikke i Danmark,” siger Jakob Fuglsang.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark