Tour de France Magasinet

Tre uger i Dumoulins tjeneste

-

Tom Dumoulins erklærede og ofte gentagede mål om at satse på Giro d'Italia og mest af alt køre Tour de France ”for syns skyld” – og vel også af hensyn til holdets sponsorer, tør man formode – åbnede en dør på klem for at holdets øvrige ryttere, heriblandt den kun 24-årige Søren Kragh Andersen, på et eller andet tidspunkt ville få mulighed for at køre deres egen chance i dette års Tour.

Disse forhåbning­er må Kragh Andersen formentlig stille på standby efter Dumoulins styrt i og exit fra Giroen. Nu bliver Touren alligevel sæsonens store mål for den hollandske stjerneryt­ter, og det kan vanskeligt undgå at få konsekvens­er for Kragh Andersen. Så længe Dumoulin ligger fornuftigt placeret i klassement­et, og det vil han formodentl­ig gøre meget længe, måske helt til Paris, udstedes der næppe fribillet til Kragh Andersen til en jagt på etapesejre og personlig hæder. Til gengæld byder menuen for den danske domestik på tre ugers stenhårdt og opofrende arbejde i holdkaptaj­nens tjeneste.

På kort sigt er det naturligvi­s trist for den unge dansker med det endnu ikke fuldt udforskede potentiale, men sådan er betingelse­rne naturligvi­s i profession­el cykelsport. Andersen har fremtiden og muligheder­ne for sig, og så er en mand som Tom Dumoulin vel i øvrigt heller ikke den værste rytter at være i stald hos og lære af? Dette gør det selvsagt lettere at affinde sig med en tjans som hjælperytt­er i årets Frankrig Rundt.

 ??  ??
 ??  ?? SØREN KRAGH ANDERSEN
SØREN KRAGH ANDERSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark