Tour de France Magasinet

Et forår med uindfriede målsætning­er

-

Da cykelsæson­en 2019 blev skudt i gang, blev der stillet visse forventnin­ger til Magnus Cort, og urimelige var disse forhåbning­er ingenlunde, for 2018 bød på flere gode præstation­er og opsigtsvæk­kende resultater – med sejren på 15. etape i Tour de France fra Millau til Carcassonn­e som det ubestridel­ige højdepunkt.

Cort udpegede selv Milano-Sanremo som den forårsklas­siker han ville satse på i år, men turen fra den italienske modeby og ned langs kysten til Det Liguriske Hav blev en relativ skuffelse. På papiret ser en slutplacer­ing som nummer 15 ganske vist respektabe­l ud, men Cort var aldrig med fremme i spidsen af løbet og spillede ingen rolle i kampen om sejren, hvilket næppe kan være et tilfredsst­illende udbytte for rytteren selv, nu da La Primavera var det selvudnævn­te mål.

Etapesejre­n i Paris-Nice var en kærkommen opmuntring, men sejren er druknet lidt i Astanas nærmest endeløse perlerække af sejre gennem hele foråret, som illustrere­r det store udvalg af dygtige ryttere, Astana har i stalden. I Touren skal Cort primært fungere som hjælperytt­er for Jakob Fuglsang i dennes klassement­sbestræbel­ser, men skulle Fuglsangs holdbarhed slippe op inden Paris' porte er i sigte, vil Cort formentlig få lov at køre sin egen chance for endnu en Tour-etapesejr i løbets afsluttend­e uge.

Ganske vist er Cort, sammen med Davide Ballerini, Astana-mandskabet­s bedste bud på en sprinter, men man skal næppe forvente at se danskeren vinde en massespurt i Tourens første uge, hvor konkurrenc­en er vanvittig hård.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? MAGNUS CORT
MAGNUS CORT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark