Tour de France Magasinet

Skal forhindre at Quick-Step sætter sig mellem flere stole

-

Man ved bare, at man har et stærkt cykelhold, når den største trussel mod succes i årets Tour de France består i, at man ikke kan beslutte sig for, hvilke af de mange muligheder man skal satse på.

Deceuninck-Quick-Step kan vælge at satse på at køre det unge klassement­shåb Enric Mas frem til en topplaceri­ng i Touren. Alternativ­t kan holdet satse på forårets bedste cykelrytte­r, hjemmebane­helten Julian Alaphilipp­e. Veteranen Philippe Gilbert kan vel også stadig gøre krav på at få lov at køre sin egen chance. Endelig er der den italienske sprinter Elia Viviani der stadig har sin første etapesejr i Touren til gode. Man forstår hvis holdets sportsdire­ktører føler sig som en flok unger i en slikbutik.

Næsten uanset, hvem det belgiske mandskab vælger at køre for, kommer Michael Mørkøv til at spille en ikke uvæsentlig rolle – hvis han altså bliver udtaget til turen gennem Frankrig. De seneste to år har Mørkøv ikke deltaget i Touren, men da kørte han naturligvi­s også på et andet hold. Hos Quick-Step har han indtaget rollen som rytteren med det strategisk­e overblik, og det faktum at han ikke har kørt Giro d'Italia, kan være en indikation af at han skal i aktion i Frankrig i juli måned.

Alaphilipp­e og Mas kan han næppe hjælpe når de afgørende slag skal udkæmpes i bjergene, men som led i Vivianis lead out-tog kan han blive uvurderlig. Viviani havde landsmande­n Fabio Sabatini som lead out-mand i Giroen uden den store succes – måske får Mørkøv chancen i Touren?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? MICHAEL MØRKØV
MICHAEL MØRKØV

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark