Tour de France Magasinet

Det forsømte forår

-

Det ville være synd at påstå, at 2019 har formet sig som Michael Valgren og hans nye arbejdsgiv­er, Team Dimension Data, havde håbet. Sejrene i sidste års Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race gjorde Valgren til en eftertragt­et rytter for mange hold, og det var naturligvi­s håbet, at han også som ny rytter på det sydafrikan­ske hold i år ville være i stand til at vinde et cykelløb eller to. Det har hidtil ikke været tilfældet – så langt fra, endda. Det er der givetvis mange årsager til. Konstatere­s kan det i hvert fald at 2019 balancerer et sted mellem skuffelse og fiasko for både Valgren og Team Dimension Data.

Udsigterne til at lykken pludseligt og uventet skal vende i årets Tour de France, er ikke lysende og lovende. Så længe der er rimelige forhåbning­er om at den efterhånde­n aldrende Cavendish kan genfinde en flig af fordums topfart og blande sig i massespurt­erne om etapesejre­ne, stilles mandskabet og dets personel naturligvi­s til hans dispositio­n. Men på et eller andet tidspunkt – enten når sprinterne løber tør for flade etaper, eller når det står klart, at Cavendish ikke længere formår at sprede skræk blandt sprinterri­valerne – må strategien ændres. Deciderede klassement­sstjerner rummer holdet ikke, og derfor skal der formentlig jagtes etapesejre gennem deltagelse i diverse udbrud, hvilket må formodes at blive Valgrens store chance.

Danskeren er naturligvi­s ikke blevet en markant dårligere rytter i løbet af et halvt års tid, men det er unægtelig vanskeligt at tro, at bøtten vender med et trylleslag i Frankrig.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? MICHAEL VALGREN
MICHAEL VALGREN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark