Tour de France Magasinet

Er opsigtsvæk­kende fremgang nok til at nå podiet?

-

Franskmand­en Julian Alaphilipp­e har været verdens stærkeste cykelrytte­r i 2019 når disse linjer skrives, men Jakob Fuglsang har fulgt ham helt til dørs i både Strade Bianche og Flèche Wallonne og desuden besejret ham – og alle andre – i Liège-Bastogne-Liège. Det har resulteret i en øjeblikkel­ig tredjeplad­s på verdensran­glisten for den danske veteran (Alaphilipp­e ligger nummer 1), og serien af imponerend­e præstation­er vil utvivlsomt give Fuglsang og resten af det næsten altvindend­e Astana-mandskab blod på tænderne forud for Tour de France.

Hvorvidt rundturen gennem Frankrig bliver en succes for Fuglsang, afhænger naturligvi­s af den definerede målsætning, som for Fuglsang er at gå efter podiet og prøve at køre i den gule trøje. I 2018 blev det til en samlet 12.-plads, og selv om denne placering givetvis var en skuffelse for både rytteren selv og hans hold, får Fuglsang altså endnu en chance som Astanas holdkaptaj­n i Touren. Denne kaptajnrol­le kunne nemt være blevet givet til Miguel Ángel López, men han er i stedet sendt til Italien for at forsvare holdets interesser i Giroen.

Hvordan skal Fuglsangs chancer for at køre en top-10-placering hjem i en tre uger lang grand tour så vurderes? Der er tale om en bedrift, som Fuglsang kun har leveret én enkelt gang – for seks år siden. Årets hidtidige bemærkelse­sværdige præstation­er er leveret i endagsløb eller ugelange etapeløb, hvilket var opløftende, men som også er en helt anden boldgade end Tour de France. Missionen om top-10 er ikke umulig for Fuglsang, men alt skal sandsynlig­vis gå op i en højere enhed for, at Astana-kaptajnen kommer i spil til podieplads­erne i den benhårde konkurrenc­e med stjerner, der har dedikeret sæsonen til Tour de France.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? JAKOB FUGLSANG
JAKOB FUGLSANG

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark