Tour de France Magasinet

TEAM SKY ER DØDT: LÆNGE LEVE TEAM INEOS!

-

Hvad skal man bruge pengene på, når man er god for et trecifret milliardbe­løb og dermed er Storbritan­niens rigeste mand?

Han er ganske vist "kun" nummer 110 på Forbes' seneste liste over verdens rigeste mennesker, men kemiingeni­øren og Ineos-ejeren James "Jim" Ratcliffe har tilsynelad­ende rigeligt med penge og vil nyde livet. Han ejer en stor lystyacht, hvor helikopter-dækket kan laves om til en fodboldban­e, han har besøgt Nordog Sydpolen for fornøjelse­ns skyld, på rygteplan er han sat i forbindels­e med et køb af fodboldklu­bben Chelsea, hvor Ratcliffe har sæsonkort til hjemmebane­n Stamford Bridge, efter at Roman Abramovitj har sat London-fodboldklu­bben til salg – og så ejer den 66-årige Ineos-boss nu cykelholde­t Team Ineos.

Som da SAS Ligaen blev til Superligae­n, og Banesto over et årti blev til Movistar, skal der nok ryge et par "Team Sky" over tungen på sommerens Tour-kommentato­rer, men ud over at holdet nu skal kaste glans over Ratcliffes mindre kendte kemikalie- og naturresso­urce-selskab i stedet for Rupert Murdochs Sky, er forskellen i første omgang ikke stor.

Team S.. ups, Team Ineos, har fortsat et budget, der gør alle andre til skamme, og med en personlig formue, der nærmer sig 200 milliarder kroner, er der ikke megen grund til, at Jim Ratcliffe skulle spare relativt få millioner kroner om året og sætte holdets suverænite­t over styr.

“I sir Jim Ratcliffe og Ineos har vi fundet den rette partner, hvis passion og pionérånd kan føre os til endnu større succes på såvel som af cyklen. Det her er begyndelse­n på et enormt spændende nyt kapitel for os på Team Ineos," sagde direktør Dave Brailsford ved præsentati­onen af samarbejde­t i foråret.

Ineos og Ratcliffe er i Storbritan­nien blandt andet kendt for brugen af den såkaldte fracking-teknik, en kontrovers­iel metode til at udvinde skifergas, hvor en blanding af sand, vand og kemikalier bruges til at frigøre metangas i skiferlage­ne langt nede i jorden. I det lys kan man konstatere, at de nylige kontrovers­er omkring det store, britiske cykelhold ikke er noget, der har skræmt Ineos og Ratcliffe.

At det lykkedes Brailsford og den øvrige ledelse på cykelholde­t at finde en ny storsponso­r er en betydelig triumf efter flere omtumlede år, hvor blandt andre Chris Froomes medicinske tilladelse til at tage ellers forbudt astmamedic­in blev lækket af hackergrup­pen Fancy Bears, der har forbindels­er til det russiske statsappar­at.

Heller ikke Froomes 2017-sag, hvor han i Vueltaen blev taget i en dopingtest med et markant forhøjet niveau af salbutamol, som er et aktivt stof i Froomes astmamedic­in, hjalp på det daværende Team Skys rygte, efter at man i årevis netop havde bygget holdets image op omkring at være ren i en cykelsport, der har ry for at være alt andet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark