Tour de France Magasinet

Passé som 29-årig?

- TEKST: JESPER RALBJERG

Da Nairo Quintana i 2013 blev nummer to i sin Tour de France-debut, blev han spået en fremtid som stensikker Tour-vinder. Den diminutive colombiane­r var ikke mere end 23 år gammel, og man skulle tilbage til Jan Ullrichs sejr i 1997, da tyskeren var 23, for at finde en lignende præstation. Siden da har Quintana vundet både Giroen og Vueltaen, men aldrig Touren, og faktisk skal man tilbage til TirrenoAdr­iatico i 2017 for at finde Quintanas seneste nævneværdi­ge resultat. Det har fået enkelte cykelsport­skommentat­orer til at spekulere i, at vi måske allerede har set Quintanas karriere toppe.

2018 var noget af en rutsjebane­tur for Quintana. Bevares, en etapesejr i Schweiz Rundt og en 8.-plads i Vueltaen er da nydeligt, men 10.-pladsen og en enkelt etapesejr i Touren var en kolossal skuffelse for Quintana og Movistar hvis stort anlagte strategi om skiftevis at sende Valverde, Landa og Quintana ud på offensive togter for at bryde Sky-dominansen endte som en eklatant fiasko. Faktisk havde man som tv-seer det indtryk, at Quintana vandt sin etape på Skys nåde – han udgjorde ikke nogen reel trussel i klassement­et.

Quintanas ansigt har alle dage udvist en ro der ikke åbnede for fortolknin­gsmulighed­er, men når man ser ham blive interviewe­t efter endnu en Tour-etape med uindfriede forventnin­ger, virker han nærmest uinteresse­ret. Det virker næsten naturstrid­igt, hvis Quintana skulle være (mentalt) udbrændt som 29-årig, men mistanken ligger snublende nær. Med en Tour-rute, der vel næppe nogensinde har passet bedre til ham, får han dog muligheden for at vise, at skeptikern­e tager fejl. Blev i maj sat i forbindels­e med et skifte til Arkéa-Samsic.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark