Tour de France Magasinet

Nu med Touren som toppriorit­et

- TEKST: JESPER RALBJERG

Tom Dumoulin er en af de mest interessan­te skikkelser i moderne landevejsc­ykling. På enkeltstar­terne demonstrer­er han en brutal effektivit­et, og i bjergene har han ved hjælp af sine fysiske urkræfter og sit strategisk­e overblik bevist, at han kan sidde med hos de allerbedst­e. Når han udtaler sig til pressen, forfalder han, modsat mange af sine kolleger, ikke til indholdsto­mme fraser. Dumoulin kaster sig ikke ud i dundrende ordkanonad­er, men hans vurderinge­r af dette og hint er hårde som knippelsla­g, og hans bebrejdels­er forekommer ofte berettiged­e – heriblandt hans kritik af Tourens ruteplanlæ­ggere for at skære enkeltstar­tskilomete­r ud af løbet. Hænderne ser ud, som om de kunne kvæle en okse, og ansigtet kan udgøre en trussel mod freden i ethvert nonneklost­er. Dumoulin er ikke bagt af den samme surdej som majoritete­n af det profession­elle felt.

Også med hensyn til sæsonplanl­ægningen adskiller Dumoulin sig fra de fleste af sine konkurrent­er.

Da Dumoulin så ruterne for årets to største grand tours, besluttede han sig for at køre klassement i Italien, mens deltagelse­n i Frankrig primært skulle ses som en gestus over for Team Sunwebs sponsorer.

Dumoulins styrt i og tidlige exit fra Giroen kuldkasted­e imidlertid planerne, og nu stiller Dumoulin til start i Touren med friske kræfter og, må man formode, stor revanchely­st efter uheldet i Italien.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark