Tour de France Magasinet

Tid til revanche?

- TEKST: JESPER RALBJERG

Adam Yates' præstation i Tour de France i 2016 gav tilsynelad­ende et forvarsel om en stor fremtid som etapeløbsr­ytter. En samlet fjerdeplad­s i løbet og sejr i ungdomskon­kurrencen indikerede, at noget stort var under opsejling. I de efterfølge­nde to år formåede den unge brite imidlertid ikke helt at leve op til sine egne løfter – om end en samlet 9.-plads i Giroen i 2017 er et resultat, som naturligvi­s ikke lader sig affærdige.

Sidste år stillede Yates til start i Touren med udtalte ambitioner om at blande sig i top-5, men for både ham og holdet blev rundturen i Frankrig en gedigen skuffelse selv om optakten i form af en etapesejr i Critérium du Dauphiné gav grobund for en vis optimisme.

En del tyder dog på at Yates, hans personlige træner og ledelsen på Mitchelton-Scott-mandskabet har benyttet vinterpaus­en til at finjustere englændere­ns fysik og smede hævnens sværd. Yates' evner som bjergrytte­r har altid været til at få øje på for selv den mest svagtseend­e tv-seer, men i 2019 fremstår han stærkere end nogensinde, og med etapesejre i Tirreno-Adriatico, Baskerland­et Rundt og Catalonien Rundt har han haft sit bedste forår hidtil.

I år stiler Yates efter podiet i Paris, og den satsning virker ikke uden rødder i virkelighe­den. Selv hæfter Yates sig ved to faktorer: ”Jeg kan godt lide årets rute, specielt fordi den kører uden om det vestlige Frankrig, hvilket gør den første uge lidt mindre hektisk. Derudover når vi bjergene tidligt i løbet, og med en holdkørsel på anden etape får vi hurtigt at se hvordan landet ligger,” fortalte han Cyclingnew­s.com tidligere på året. Yates virker opsat på at revanchere sidste års skuffende slutplacer­ing, og med hans kørsel i foråret er konkurrent­erne advaret.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark