Tour de France Magasinet

Tour-vinder, men næppe kaptajn

- TEKST: JESPER RALBJERG

Interne rivaliseri­nger mellem to klassement­shåb, der kører på samme hold, hører til blandt de fortælling­er der har været med til at gøre cykelsport­ens historie til et bugnende skatkammer af episke beretninge­r om brodermord, svig og ubarmhjert­ige fejder. Over for omverdenen vil Geraint Thomas og Christoffe­r Froome samt Team Ineos' toptunede presseafde­ling naturligvi­s benægte at rivaliseri­ngen mellem sidste års nummer 1 og 3 i Touren kan føje endnu et kapitel til krøniken om interne hundeslags­mål, men en evigt nyhedshung­rende presse og konkurrent­erne på de øvrige hold vil være på udkig efter sprækker i Ineos' panser, når løbet spidser til i bjergene.

I sidste års Tour demonstrer­ede waliseren for første gang, at holdbarhed­en rakte til et tre uger langt etapeløb, og denne slidstyrke, både fysisk og mentalt, får Thomas brug for igen i år, thi løbets ruteplanlæ­ggere har ikke været ham mildt stemte. Enkeltstar­tskilomete­r er ikke helt udgået af Tourens varelager, men det er tæt på, så Thomas skal finde en anden metode hvis han skal gentage sidste års triumf. Planen er formentlig at det bomstærke Ineos-mandskab skal sønderslid­e konkurrent­erne på bjergetape­rnes første knolde, mens Thomas forholder sig passivt som en grib der venter på byttets sidste åndedrag.

Resultater­ne har mildest talt været anonyme i 2019. 12.-pladsen i Strade Bianche er den eneste præstation der kan aftvinge en smule respekt, men det magre udbytte hensætter næppe konkurrent­erne i en tilstand af handlingsl­ammet skræk. Det sidste giver Thomas formentlig fanden i. Regnskabet­s time kommer i juli måned i Frankrig. Alle løb indtil da er at betragte som ren og skær træning.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark