Tour de France Magasinet

Endelig tid til en stor sejr?

- TEKST: JESPER RALBJERG

Kaster man et blik på Romain Bardets cykel-cv, er der flere ting der springer i øjnene. For det første bemærker man at han er sluttet i top-10 i Tour de France de seneste fem år i træk. For det andet noterer man at han har opnået en stribe flotte resultater, men aldrig har leveret det helt store, for eksempel en sejr i en klassiker eller en grand tour. Det skal der efter Bardets og mange andre franskmænd­s mening laves grundigt om på i år.

Chancerne for en samlet Tour-sejr synes ganske gode for Bardet der kan glæde sig over et meget lille antal enkeltstar­tkilometer i årets franske rundtur, om end holdtidskø­rslen på anden etape må formodes at koste Bardet og hans lidt svage hold noget tid i forhold til de øvrige klassement­sfavoritte­r. På den anden side bør det tælle til Bardets fordel at Touren i år flere gange skal op i de helt høje bjerge, og at der er mange stigninger på årets løbsrute. Specielt 19. og 20. etape med mål på toppen af henholdsvi­s Tignes og Val Thorens synes at passe perfekt til Bardet.

Franskmand­en hører ikke til den slags mennesker der synes bedst om at høre sig selv, men andre tror på hans chancer i årets løb.

"Jeg tror på dem (Bardet og Thibaut Pinot). Hvis vi ikke alle tror på, at Bardet eller Pinot kan gøre Grævlingen (Bernard Hinault) kunsten efter, ruten og deres hold taget i betragtnin­g, kan vi jo ikke tro på noget som helst," sagde den tidligere toprytter Thomas Voeckler i maj. Bardet får brug for opbakning og sit taktiske overblik, hvis han skal nå helt til tops i Touren.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark